2012. július 30., hétfő

Lecsó egyszerűen





Nagyon ellenszenves dolog, ha az ember szinte minden zöldségre azt mondja, hogy „Én ezt nem szeretem!”, és még le is írja a saját blogja gasztro oldalán.
Pedig: „Én ezt nem szeretem!” Ez van és kész! Talán egyszer... majd... mint a káposztát. Szóval nincs kizárva. De a Kedvesemnek bármit megfőzök, amit csak kíván; olyat is, amit én nem ennék meg, mert zöldségből van. Nem is értem, eddig miért nem főztem neki lecsót. Aztán direkte azért kilátogattunk a piacra, hogy hozzávalókat vegyünk. Miután utánanéztem a lecsókészítés mikéntjének, asztalra kerülhetett ez az állítólag nagyon finom zöldséges zutyulék. Jajj, bocsánat! A „zutyulék” szót itt most nem pejoratíve használtam, csak hát ez olyan kis zutyulékos.

Hozzávalók 1 személyre:

35 dkg zöldpaprika
23 dkg paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. őrölt pirospaprika

1 tk. cukor
1-2 ek. napraforgóolaj

elkészítés:

  1. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. (A paradicsomot előbb meg is hámozhatjuk.)
  2. A hagymát felaprítjuk, az olajon kissé megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a fokhagymát, a pirospaprikát, és rátesszük a zöldségeket. Megsózzuk és jól összeforgatjuk.
  3. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, közben egyszer-kétszer átforgatjuk, majd cukorral ízesítjük. Friss kenyeret kínálunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése