2014. június 12., csütörtök

Majdnem görög saláta





Igen, csak majdnem. :D Mégpedig azért, mert a Kutyafül nem akart zöldsalátát enni, az olívabogyót pedig nem szereti. Így ez a sali ezek nélkül készült. Az uborkát kikönyörögtem, mert az sem tartozik nyersen a kedvencei közé. Szigorúan csak olyat volt szabad beletennem, ami kicsit sem keserű. Érdekes, de szerintem a retek akkor is kesernyés, ha jónak számít, azt viszont ennek ellenére is szereti. Én persze megint kimaradtam a salátaevésből, pontosabban maradtam a jól bevált kis káposztasalimnál. :D





Hozzávalók 1 személyre:


Salátához:
2 paradicsom
10 dkg kígyóuborka
1 retek
1 vastag szelet kaliforniai paprika
1 egészen kis fej lila hagyma
10 dkg feta sajt

Öntethez:
1 nagy gerezd fokhagyma
1,5 ek. extra szűz olívaolaj
1 tk. balzsamecet
oregánó
bazsalikom
őrölt fehér bors


elkészítés:

  1. A paradicsomot és a paprikát felkockázzuk. Az vastag szeletekre vágott uborkát negyedeljük. A retket és a hagymát vékonyra szeljük.
  2. A felaprított zöldségeket tálba tesszük és hozzáadjuk a felkockázott sajtot.
  3. Az öntethez az olajat elkeverjük a balzsamecettel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a fűszereket, majd a salátára csorgatjuk és alaposan összeforgatjuk. Tálaljuk.