A quesadilla az egyik kedvence mindkettőnknek. Imádni való a ropogósra sült tészta és benne a finom töltelék az olvadt sajttal. :D Egy időben nagyon sűrűn készítettem, aztán parkolópályára került, hiszen mégsem ehetjük minden nap. Nem mintha nem lenne szabad, de na. :D Most újra kedvet kaptam hozzá, és legyártottam egy sorozat tortilla lapot: kukoricalisztes és sima lisztes változatot egyszerre. A 16 db lapból több napra elegendő adag lett. A változatosságot pedig a naponta megújuló töltelék jelentette. :D A húst ezúttal curry-val fűszereztem, és az elmaradhatatlan vöröshagyma mellé még egy nagy adag zöldpaprikával is bolondítottam. Ez a kis huncut quesadilla mindenhogy finom! :D
Hozzávalók 4 darabhoz:
4 tortilla lap
20 dkg csirkemellfilé
10 dkg konzervkukorica
3 kis zöldpaprika (tisztítva kb. 15 dkg)
2 fej vöröshagyma
1 tk. curry fűszerkeverék
1 mk. őrölt kurkuma
½ mk. őrölt szerecsendió
½ mk. zöldfűszeres citrombors
őrölt kashmiri csili
só
1 ek. szilárd mangalicazsír
12 dkg tejföl
12 dkg reszelt sajt (pl. Pannónia, trappista, ementáli, cheddar)
elkészítés:
- A húst nagyon apró kockákra vágjuk, alaposan összekeverjük a fűszerekkel, a sóval, és negyedórát állni hagyjuk.
- A vöröshagymát félbe-, majd vékony szeletekre vágjuk, a zöldpaprikát felcsíkozzuk, és a hagymával együtt a felforrósított zsíron megfonnyasztjuk. Közben enyhén megsózzuk.
- Rátesszük a fűszeres húst, és néha megkeverve készre sütjük. Félretesszük, hogy kicsit hűljön.
- Egy tortilla lapot megkenünk 3 dkg tejföllel, a lap egyik felére szórunk 3 dkg nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot, és gazdagon megpakoljuk a hússal. Ráhajtjuk a szabadon hagyott tésztarészt, és kissé lenyomjuk. Így járunk el a többi tortilla lappal is.
- A zsiradékmentes grill- vagy palacsintasütő serpenyőbe, esetleg kontaktgrillbe egyszerre 2 töltött tortillát fektetünk, és kis lángon, pár perc alatt mindkét oldalukon pirosra sütjük.
- A kész quesadillákat azon melegében friss salátával és/vagy savanyúsággal együtt tálaljuk.