2013. június 27., csütörtök

Kifőztük magazin - július

Megjelent a Kifőztük magazin júliusi száma, amiben most az én receptjeimet is megtalálhatjátok!
Külön öröm, hogy kedves barátnőmmel, Ágival egyszerre kerültem az újságba. Ő pedig nem más, mint a ...konyhán innen - kerten túl... blog szerzője.








Csípős, húsos tortilla zöldségkörettel









Nagyon régen vettem tortillát, de nemrég a borsos-csokoládés mártáshoz kellett. A maradékot pedig felhasználtam ehhez a könnyű, nyári ételhez. Annyira ízlett, hogy a minap vettünk még 2 csomaggal, hogy legyen raktáron. Ha elfogy, saját tortillát fogok készíteni, nehogy már boltit együnk, amiben ki tudja, milyen adalékanyagok vannak.
A tortillába tehetünk salátát is, de aki már tudja rólam, hogy alig eszek zöldet, az biztosan nem lepődik meg, hogy kihagytam belőle. Szerintem így is megállja a helyét.






Hozzávalók 6 tortillához (3-6 személyre): 

6 tortilla lap

Töltelékhez: 
45 dkg csirkemellfilé
őrölt fekete bors

1 kis fej vöröshagyma
1 kis fej lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb szál hegyes erős paprika
1 közepes paradicsom
1 dl paradicsomlé (nálam házi készítésű)
2 ek mangalicazsír 

Mártáshoz: 
1 ek borsos-csokoládés mártás 
2 púpozott ek 20%-os tejföl 

Körethez: 
6 paradicsom
6 db hónapos retek
kb. 20 dkg tejfölgolyó (házi mascarponéból)
őrölt fehér bors
só (elmaradhat)
extra szűz olívaolaj (elmaradhat)

elkészítés:


  1. A húst kisebb kockákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk.
  2. A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk pár másodpercre, majd meghámozzuk és felkockázzuk.
  3. A kétféle hagymát finomra vágjuk az erős paprikával együtt, a zsíron megdinszteljük, majd rátesszük a paradicsomot, felöntjük a paradicsomlével és addig főzzük, amíg a levét félig elfövi.
  4. A fokhagymát közben megtisztítjuk, áttörjük és a paradicsomos-hagymás alaphoz keverjük.
  5. Rátesszük a húst is és készre sütjük.
  6. A mártáshoz a kész borsos-csokoládés mártást elkeverjük a tejföllel és megkenjük vele a száraz serpenyőben megmelegített tortillákat.
  7. A húst elosztjuk a tortillákon és feltekerjük.
  8. A körethez, ha 6 személlyel számolunk, akkor fejenként 1-1 paradicsomhoz és retekhez kb. 3 dkg-nyi tejfölgolyót számolunk (utóbbit mokkáskanállal formázzuk golyókká, a zöldségeket pedig tetszés szerint szeleteljük és fűszerezzük).