Mostanában szívesen kísérletezem a különböző kávékkal. A kísérletezést persze nem úgy kell érteni, hogy összeöntök ezt-azt, aztán majdcsak kialakul belőle valami finom, hanem inkább úgy értem, hogy a már ismert kávékat készítem el itthon. Az arányok kapcsán viszont valóban elmondható, hogy kísérlet folyik a konyhámban. Így volt ezzel a kávéval is, ami eredetileg 2 személyre íródott, de még úgy is túl soknak éreztem a kávé, a cukor, illetve a rum mennyiségét. Ezeket mindenképp csökkentenem kellett.
Mi nem kedveljük a hosszú kávét, pontosabban azt, ami sok vízzel készül, ezért az én kubai kávém valószínűleg erősebb az eredetinél.
A zöldcitromlé nagyon különleges, pikáns ízt ad a kávénak; azelőtt nem ittam ilyet, de meg kell mondjam, nekem tetszett az eredmény - nem utoljára készítettem. :)
Mi nem kedveljük a hosszú kávét, pontosabban azt, ami sok vízzel készül, ezért az én kubai kávém valószínűleg erősebb az eredetinél.
A zöldcitromlé nagyon különleges, pikáns ízt ad a kávénak; azelőtt nem ittam ilyet, de meg kell mondjam, nekem tetszett az eredmény - nem utoljára készítettem. :)
Hozzávalók 1 személyre:
80 ml presszókávé
2 dkg porcukor
2 tk. fehér rum
1 tk. zöldcitromlé
2 ek. tejszínhab
1 szelet zöldcitrom
1 mk. őrölt kávé
elkészítés:
- A kávét lefőzzük, elkeverjük a porcukorral, hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a fehér rumot és a frissen facsart zöldcitromlevet.
- A kávét pohárba töltjük, tejszínhabot kanalazunk rá, és őrölt kávéba mártott zöldcitromszelettel díszítjük.
A recept a Kifőztük gasztromagazin februári számában is megjelent.
Forrás