2014. június 30., hétfő

Vörösbab saláta paradicsommal






Volt még egy adag babkonzervem és némi paradicsomom, lila hagymám pedig szokás szerint egy rekesszel. :D Más egyébből nem is tudtam volna salátát rittyenteni a maradék husihoz. Kicsit izgultam, hogy a Kutya mit szól majd hozzá, ui. még sosem csináltam ilyet. Az öntetet is olyan majdcsak-megeszi-valahogy alapon kutyultam össze, aztán pedig csodálkoztam, hogy örömmel bepuszilta. Ezek szerint nem rontottam el. Utólag megnéztem a neten, hogy a babsalátához valóban jól illik az ecet. :)





Hozzávalók 1 személyre:

Salátához:
2 kisebb paradicsom
10 dkg konzerv vörösbab
1 kis lila hagyma fele

Öntethez:
1 ek extra szűz olívaolaj
1 tk balzsamecet
1 mk nyírfacukor
őrölt fekete bors
1 tk szezámmag

elkészítés:

  1. A babot vízzel alaposan átmossuk és lecsepegtetjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeljük.
  3. A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, felkockázzuk és egy tányérban összeforgatjuk a többi zöldséggel.
  4. Egy kis tálkában összekeverjük az öntet hozzávalóit, és meglocsoljuk vele a salátát. Tálaljuk.