Volt még egy adag babkonzervem és némi paradicsomom, lila hagymám pedig szokás szerint egy rekesszel. :D Más egyébből nem is tudtam volna salátát rittyenteni a maradék husihoz. Kicsit izgultam, hogy a Kutya mit szól majd hozzá, ui. még sosem csináltam ilyet. Az öntetet is olyan majdcsak-megeszi-valahogy alapon kutyultam össze, aztán pedig csodálkoztam, hogy örömmel bepuszilta. Ezek szerint nem rontottam el. Utólag megnéztem a neten, hogy a babsalátához valóban jól illik az ecet. :)
Hozzávalók 1 személyre:
10 dkg konzerv vörösbab
2 kis paradicsom
1 kis lila hagyma fele
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 tk. balzsamecet
1 mk. nyírfacukor
őrölt fekete bors
1 tk. szezámmag
elkészítés:
- A babot alaposan átmossuk és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeljük.
- A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, felkockázzuk, és tányérba téve összeforgatjuk a többi zöldséggel.
- Az öntet hozzávalóit összekeverjük, meglocsoljuk vele a salátát, és tálalás előtt meghintjük szezámmaggal.