2015. január 6.

Tésztasaláta gazdagon





Hogy, hogy nem, tésztasalátát eddig még sosem készítettem. Nekem ugyanis a főtt tészta valamiért csak melegen volt elképzelhető. Most viszont úgy éreztem, egy életem, egy halálom, kipróbálom. Érdekes mód megmaradtam. :D A tészta java részét megettem hidegen – persze az én adagomat gomba nélkül -, a többit azonban szégyenszemre megmelegítettem. :D De legalább most már tudom, hogy hidegen is csúszik. :)




Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg szarvacska tészta

10 dkg friss zöldborsó (vagy mirelit)
5 tojás
1 kis (kb. 30 dkg) csokor újhagyma
10 dkg fehér csiperkegomba (tisztítva mérve)
2 ek. olívaolaj
őrölt fehér bors
15 dkg tejföl
2 ek. natúr joghurt
1 ek. majonéz
1 ek. fehérborecet
2 ek. Worcester szósz
1 tk. porcukor

elkészítés:
  1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, pár percre hideg vízbe tesszük, majd teljesen kihűtjük.
  2. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni, majd teljesen kihűtjük. (A borsót, ha mélyfagyasztott, akkor a tésztával együtt főzzük meg úgy, hogy a főzés utolsó 1-2 percében adjuk hozzá a tésztához, majd együtt szűrjük le és kihűtjük.)
  3. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a felhevített olajon átforgatjuk, és pár percig sütjük. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és még egy percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd tálba szedve hűlni hagyjuk.
  4. A tejfölt elkeverjük a joghurttal, a majonézzel, Worcester szósszal, fehérborecettel, sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  5. A meghámozott, főtt tojásokat cikkekre vágjuk, a cikkeket megfelezzük, és a tésztával, a borsóval, valamint az újhagymás gombával együtt a mártáshoz forgatjuk.
  6. Fogyasztás előtt egy órával hűtőbe tesszük, majd tálalás előtt, ha szükséges, még ízesíthetjük a fent felsorolt fűszerekkel.