A hűtőben lévő maradék író és eper felhasználására készítettem ezt az extra puha tésztájú sütit. Jók tudnak lenni az ilyen egyszerű édességek, de engem mindig arra ösztönöznek, hogy valamivel egy kicsit feldobjam. Az eperzselé szerintem pont jó erre, mert nem csak mutatós, és színében jól illik a sötét tésztához, de ízében is passzol hozzá.
Valójában ez egy vigaszsüti, mert előző este szó szerint könnyes (én inkább zokogós :D) búcsút intettünk a The Big Bang Theory vígjátéksorozatnak, és ha már aznap este mindezt nagy szívfájdalommal voltunk kénytelenek tudomásul venni, nem akartam, hogy másnap is szomorkodjunk. Persze ez nem így lett – hiába énekeltem el magamnak a Szép cicát :D –, de legalább a finom sütit nyammogva idéztük fel legkedvesebb sorozatszereplőink legviccesebb jeleneteit.
Valójában ez egy vigaszsüti, mert előző este szó szerint könnyes (én inkább zokogós :D) búcsút intettünk a The Big Bang Theory vígjátéksorozatnak, és ha már aznap este mindezt nagy szívfájdalommal voltunk kénytelenek tudomásul venni, nem akartam, hogy másnap is szomorkodjunk. Persze ez nem így lett – hiába énekeltem el magamnak a Szép cicát :D –, de legalább a finom sütit nyammogva idéztük fel legkedvesebb sorozatszereplőink legviccesebb jeleneteit.
Drága Sheldon, Leonard, Rajesh, Howard, Penny, Amy és Bernadette… hiányozni fogtok!
♥
♥
Hozzávalók 20x28 cm-es tepsihez:
Tésztához:
20 dkg finomliszt
16 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
3 dkg holland kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
1 dl napraforgóolaj
1 tojás
2,5 dl író
Eperzseléhez:
35 dkg földieper
5 dkg cukor
1 ek. citromlé
5 zselatinlap
elkészítés:
- A felvert tojást elkeverjük az íróval, az olajjal, és hozzászitáljuk a porcukorral, kakaóporral, szódabikarbónával vegyített lisztet.
- A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Még forrón kiborítjuk a tepsiből, és tortarácsra téve, teljesen kihűtjük.
- Az eperzseléhez a feldarabolt epret a cukorral, a citromlével lábasba tesszük, botmixerrel pürésítjük és felforraljuk. Feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott zselatinlapokat. Langyosra hűtjük.
- A tésztát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük az eperzselét, és hűtőbe téve dermedni hagyjuk. Kockákra vágva kínáljuk.
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 25 perc