2015. augusztus 19., szerda

Csirkés-mozzarellás melegszendvics dióval









Személy szerint melegszendvics rajongó vagyok, de ezzel azt hiszem, a Kutyafül is így van. Általában nem variálok a szendvicsek ízesítésével, szinte mindig az általunk jól ismert háromféle verziót szoktam készíteni: vajjal, sajttal, tejföllel, és ezt vagy szalámival vagy sonkával egészítem ki. A hegyes erős paprika és a lila hagyma pedig már csak ráadás, ha épp úgy tartja kedvem.
Most azonban egy kicsit másféle szendvicsre vágytam. Nem mintha csirkéset még nem ettem volna, de melegszendvicsnek, sőt kalácstésztából lévő zsemléből még nem próbáltam, pláne nem dióval. Ez utóbbi azért került bele, mert annyira ízlett egy másik szendvicsemben a pirított dió, hogy újra érezni akartam az ízét, de most melegszendvicsben és másféle sajttal kombinálva. Végtelenül egyszerű, de finom étel lett belőle.









Hozzávalók 2 szendvicshez:

2 db édes, szezámmagos zsemle vagy molnárka
1 kis csirkemellfilé (kb. 20 dkg)
12,5 dkg mozzarella
2 nagy gerezd fokhagyma
4 fél dió
1 jó ek olívaolaj
őrölt fekete bors

vaj a kenéshez

elkészítés:

  1. A csirkemellet két szeletre vágjuk, két ív háztartási fólia között kissé kiklopfoljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hússzeleteket serpenyőben, felhevített olajon fehéredésig sütjük, majd a fokhagymát is hozzáadva mindkét oldalukon pirosra sütjük.
  3. A diót durvára vágjuk, és száraz serpenyőben, kis lángon megpirítjuk. A mozzarellát lecsepegtetjük, felszeleteljük.
  4. A zsemléket kettévágjuk, megvajazzuk, egyik oldalukra ráhelyezzük a húst, beborítjuk mozzarellával, megszórjuk pirított dióval, és befedjük a zsemlék másik felével.
  5. Kontakt grillben (vagy serpenyőben mindkét oldalukon) addig sütjük, amíg a sajt megolvad benne. Friss zöldségekkel együtt tálaljuk.



























A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában is megjelent.