Érdekes ötletnek tartottam a túrót sárgadinnyével kombinálni, ezért esett a választásom erre a receptre, amit szintén egy receptes oldalon találtam. Leheletnyit alakítottam rajta.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához:
Piskótához:
3 tojás
3 ek. cukor
3 csapott ek. finomliszt
vaj + liszt a formához
Krémhez:
15 dkg túró
2 dl habtejszín
porcukor ízlés szerint
2 kisebb sárgadinnye
1-2 cs. zselatin fix
1 cs. színtelen tortazselé
elkészítés:
- A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd felváltva hozzáforgatjuk a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A formát kivajazzuk, kilisztezzük, belesimítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben megsütjük. A kész piskótát kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
- A magoktól megfosztott sárgadinnyéket cikkekre vágjuk, a cikkek egyik felét turmixgépben pépesítjük, majd szűrőkanálba öntjük, és a levét hagyjuk kicsit lecsöpögni. A dinnyecikkek másik felét vékony szeletekre vágjuk.
- A krémhez az áttört túrót összekeverjük a dinnyepéppel, a zselatinnal, porcukorral ízesítjük, majd hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
- A tésztát visszatesszük a sütőformába, a tetejére rásimítjuk a dinnyés túrókrémet, és 1 órára hűtőbe tesszük.
- A megdermedt krémet körben kirakjuk a dinnyeszeletekkel, és rácsorgatjuk (a csomagon lévő utasítás szerint elkészített) zselatint.
- Hűtőben tovább dermesztjük, majd lekapcsoljuk róla a karimát. A tortát felszeleteljük és tejszínhabot kínálunk mellé.
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 20 perc