2015. június 11., csütörtök

Grillezett darált hús






Imádjuk a grillezett húsokat, de eddig még sosem készítettem csevaphoz hasonlóan darált húsból. Most jött el az ideje, hiszen tele van vele a fagyó a múltkori feledékenységemnek köszönhetően.
A hétvégi kerti grillezés után sajnos most csak a serpenyős változatot tudtam feltálalni, de így is nagyon finom lett, és bevallom, simán megettük ketten majdnem az egészet, ki-ki a maga salátájával. :D










Hozzávalók 20 darabhoz:

50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt pirospaprika
őrölt kömény
cayenne bors

2 ek mangalicazsír

elkészítés:

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy késes mixerrel pépesre daráljuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, áttörjük, a vöröshagymapéppel és a fűszerekkel együtt alaposan összedolgozzuk a hússal.
  3. A húsmasszából kiveszünk 1 evőkanálnyit, meggömbölygetjük, majd két tenyerünk között meghengergetjük, és saslikpálcára húzzuk. Így járunk el a többi hússal is.
  4. Ha serpenyőben vagy grill lapon sütjük, akkor felhevített zsíron minden oldalukon pirosra sütjük. Ha kerti grillen vagy samott lapon készítjük, akkor a húst előzőleg meglocsoljuk olvasztott zsírral, és sütés közben is néha-néha locsolgatjuk.

Tipp:
Ha hosszabb saslikpálcánk van, akkor 2 húshengert is ráhúzhatunk.

Megjegyzés:
A képeken látható köretek: paparikasaláta retekkel és kapros almasaláta sárgarépával.