2013. május 6., hétfő

Újhagymás krumplisaláta





Főiskolás koromban az a szerencse ért, hogy kijuthattam Kanadába a rokonokhoz, és egyúttal meglátogattam apukám magyar barátait is. Velük néhány alkalommal piknikezni is voltunk, és akkor ettem ehhez hasonló salátát. Hosszú évekig nem jöttem rá, mitől lehetett olyan finom Ági néni krumplisalátája. Érthetetlen módon akkor nem kérdeztem meg tőle, mivel ízesítette, de amikor nemrégiben almás tojássalit csináltam, azonnal tudtam, hogy az általam amúgy nem nagyon favorizált curry a titok nyitja. Ez a szép sárga por csodálatos ízt kölcsönöz a salátának, én legalábbis majdhogynem nagykanállal eszem, annyira nem tudok betelni vele.
Mint minden majonézes sali, ez is jól illik bármilyen grillezett vagy egyéb husihoz, ill. hal mellé is kiváló választás lehet annak, aki halrajongó.
Húúú, most elképzeltem rántott vagy grillezett süllővel, ami nagy kedvencem annak ellenére, hogy igen helytelen módon nem vagyok oda a halért.







Hozzávalók 2-3 személyre:

70 dkg krumpli (pucolva)
2 szál újhagyma
4 ek natúr joghurt
3 ek majonéz
1 jó tk curry
1 mk magos dijoni mustár
1 tk tökmagolaj
1 tk porcukor
őrölt fekete bors


elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük és hűlni hagyjuk.
  2. A hagymát vékony karikákra vágjuk.
  3. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót, hozzáforgatjuk az újhagymát és a krumplit, majd tálaljuk.