Indiában régóta ismert frissítő ital a lassi. Aki találkozott már vele, az bizonyára mangó lassit ivott, mert ez a legismertebb gyümölcsös változat. A lassi joghurtból vagy kefirből készülő, egészséges hűsítő, és nem ritka, hogy friss fűszernövényekkel teszik még ízletesebbé.
Az egyik zöld bélű sárgadinnyénk most sem volt valami édes, ezért a lecukrozott verzió helyett egy másfajta felhasználási módot választottam, olyat, ami korábban már fent volt a blogon, csak aztán valami oknál fogva töröltem. Most mégis újra elkészítettem egy kis módosítással.
A lassihoz eredetileg kell víz is, de nekem anélkül is tökéletesen megfelel. Aki jóban van a savanykás ízű üdítőitalokkal, annak ez jó alternatíva lehet reggelire vagy tízórai frissítőnek, de meleg, nyári napokon is ihatjuk.
Az egyik zöld bélű sárgadinnyénk most sem volt valami édes, ezért a lecukrozott verzió helyett egy másfajta felhasználási módot választottam, olyat, ami korábban már fent volt a blogon, csak aztán valami oknál fogva töröltem. Most mégis újra elkészítettem egy kis módosítással.
A lassihoz eredetileg kell víz is, de nekem anélkül is tökéletesen megfelel. Aki jóban van a savanykás ízű üdítőitalokkal, annak ez jó alternatíva lehet reggelire vagy tízórai frissítőnek, de meleg, nyári napokon is ihatjuk.
Hozzávalók 6 dl-hez:
½ sárgadinnye (kisebb fajta)
1 narancs leve
½ lime leve
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
1 ek méz. vagy nyírfacukor (ha a dinnye nem elég édes)
20 dkg natúr joghurt
elkészítés:
- A dinnyét kockákra vágjuk, és turmixgépben vagy késes aprítóval pépesítjük.
- A dinnyepéphez adjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük.
- igény szerint behűthetjük, és poharakba öntve szervírozzuk.