2014. június 20., péntek

Serpenyős csirkecomb






Maradt még csirkecombom, de nem volt időm sütőben sütni - gyorsan kellet ebédet rittyentenem. Ezt a serpenyőben készült husit találtam ki, és valóban nagyon hamar megvoltam vele. Nagyon szeretem az ilyen szaftos husikat, a pritamin paprikát pedig egy ideje kimondottan kedvelem az édeskés íze miatt. Kellemes aromát kölcsönöz a húsnak.
Sajnos egyéb zöldség most nem volt kéznél, ezért kivételesen sült krumplit készítettem köretnek, de éppen csak annyit, ami még bocsánatos. :)







Hozzávalók 2-4 személyre:

4 csirke felsőcomb (kisebb fajta)
1 nagy fej vöröshagyma
½ pritamin paprika
grill szárnyas fűszerkeverék

2 ek mangalicazsír
2 ek 12%-os tejföl
6 dkg Anikó sajt
Graham-liszt

elkészítés:

  1. A csirkecombokról leszedjük a bőrét, kicsontozzuk, alaposan beszórjuk a fűszerkeverékkel, fél órát állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt és hirtelen kisütjük rajta a húst. Félretesszük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeljük.
  4. A paprikát megmossuk, megszárítjuk, felkockázzuk és a hagymával együtt 1ek zsíron megdinszteljük. Kissé megpirítjuk.
  5. Hozzákeverjük a tejfölt és a sajtot, addig melegítjük, amíg a sajt felolvad, majd rátesszük a húst, összeforgatjuk, és fedő alatt készre pároljuk. Megsózzuk, fedő nélkül is sütjük még 1 percet, majd tálaljuk.