2022. október 12.

Gyors kókuszos sütemény

 

 


 
Szégyenszemre mindig akad olyan bolti édesség, amire rákattanunk, és az esti mozizásaink közben eszegetjük. Általában csak hetekkel – néha hónapokkal – később jövünk le a „szerről”, és persze pár kilóval súlyosabb külalakkal. :D Nemrég a Bountyval jártunk így, pedig a Kutyinyekkel együtt annyira azért nem vagyunk oda a kókuszért. Hál’ Istennek mára megcsömörlöttünk a fent említtet csokitól! Ettől függetlenül az alábbi sütibe is kókusz került, sőt csoki is kenődött a tetejére, de azért ez mégis más, mint a Bounty. Az első sütésből csak egy-egy vékony szeletkét kóstolhattunk meg, ui. nem magunknak készítettem. Mind a szűkre szabott kóstoló, mind a beérkezett visszajelzés alapján kiderült, hogy jól sikerült a süti, úgyhogy pár napra rá magunknak is megsütöttem. A tésztája finom puha, a kókusztól illatos, és az a vékony csokiréteg szerintem nagyon kell a tetejére. :D Egyébként pikkpakk megvan. ;)

 


Hozzávalók 20x20 cm-es tepsihez:

10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
késhegynyi só
2 tojás
75 ml tej
10 dkg finomliszt
6 dkg kókuszreszelék
4 g sütőpor
10 dkg ét- és tejcsokoládé vegyesen
1 ek. napraforgóolaj

elkészítés:
  1. A vajat a cukorral kissé felhabosítjuk, alaposan elkeverjük a tojásokkal, majd beleforgatjuk a sütőporral, kókuszreszelékkel vegyített lisztet és a tejet.
  2. A tésztamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegíttet sütőben megsütjük. Tortarácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A kétféle csokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, a süteményre csorgatjuk, egyenletesen elkenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel. Dermedni hagyjuk, majd felszeleteljük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 20-25 perc