2013. március 25., hétfő

Forró kókusz-csoki


 


A kókusztejről azt olvastam, hogy italok készítésére is kiváló. Kíváncsi voltam, milyen lehet a vele készült kakaó. Nem csalódtam – enyhén Bounty csoki ízű forró csoki lett a jutalmam.
A második adagot hidegen ittam – úgy még jobban ízlett.






Hozzávalók 4 személyre:

Forró csokihoz:
2 ek kakaópor
3,75 dl tej
2 dl kókusztej
2 ek nádcukor/barna cukor (vagy ízlés szerint)
½ cs. Bourbon vaníliás cukor

Tetejére:
10 dkg hideg habtejszín
½ cs. Bourbon vaníliás cukor
csipet kakaópor
2 ek. pirított kókuszreszelék
2 ek. darált csokis keksz

elkészítés:

  1. A kakaót 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük.
  2. A többi tejet, a kókusztejet, a kétféle cukrot egy lábosba öntjük és felforraljuk.
  3. A kevés tejjel elkevert kakaót a felforralt cukros tejhez adjuk és az egészet még egyszer felforraljuk.
  4. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. A kókuszreszeléket kis lángon megpirítjuk; a csokis kekszet késes mixerrel ledaráljuk.
  5. A forró csokit poharakba töltjük, tetejére tejszínhabot kanalazunk, mindegyik adagot meghintjük 1-1 csipet kakaóporral, 1-1 mk pirított kókuszreszelékkel és kekszmorzsával.