2013. március 25.

Forró kókusz-csoki


 
  

A kókusztejről azt olvastam, hogy italok készítésére is kiváló. Kíváncsi voltam, milyen lehet a vele készült kakaó. Nem csalódtam – enyhén Bounty csoki ízű forró csoki lett a jutalmam.
A második adagot hidegen ittam – úgy még jobban ízlett.




Hozzávalók 4 személyre:

Forró csokoládéhoz:
2 ek. holland kakaópor
3,75 dl tej
2 dl kókusztej
2 ek. nádcukor/barna cukor (vagy ízlés szerint)
½ cs. Bourbon vaníliás cukor

Tetejére:
10 dkg habtejszín
½ cs. Bourbon vaníliás cukor darálva
4 csipet kakaópor
2 ek. kókuszreszelék
2 ek. csokis keksz, darálva

elkészítés:

  1. A kakaóport 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet, a kókusztejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, és felforraljuk.
  2. A kakaós tejet a felforralt cukros tejhez adjuk, és az egészet még egyszer felforraljuk.
  3. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük. A kókuszreszeléket kis lángon megpirítjuk, a csokis kekszet késes aprítóval ledaráljuk.
  4. A forró csokoládét poharakba töltjük, tejszínhabot kanalazunk rájuk, és mindegyik adagot meghintjük 1-1 csipet kakaóporral, 1-1 kávéskanál pirított kókuszreszelékkel és a kekszmorzsával.