Július elseje nem csak új otthonnal, hanem díjesővel is megajándékozott. A vándordíj neve Liebster award, amit ugyanaznap két kedves gasztrobloggertől is megkaptam: Kristinától, a Cheffeleség írójától, illetve Pitelánytól, a Tűpárna és habverő blog háziasszonyától. Mindkettőjüknek nagyon szépen köszönöm, hogy gondoltak rám! :)
A Liebster awardról azt kell tudni, hogy aki megkapja, annak felelnie kell 4 olyan kérdésre, amit a díj átadója tesz fel, azután pedig tovább kell adni a stafétát 11 bloggernek. Természetesen a 4 kérdés sem maradhat el mellőle. Minderről pedig valamilyen formában értesítjük a kiválasztottakat.
A Liebster awardról azt kell tudni, hogy aki megkapja, annak felelnie kell 4 olyan kérdésre, amit a díj átadója tesz fel, azután pedig tovább kell adni a stafétát 11 bloggernek. Természetesen a 4 kérdés sem maradhat el mellőle. Minderről pedig valamilyen formában értesítjük a kiválasztottakat.
Kristinától a következő kérdéseket kaptam:
1. Miért kezdtél blogot írni?
-Szerettem volna egy saját oldalt, ahol összegyűjthetem a receptjeimet és egyéb szösszeneteimet, ill. amit én magam csinosítgathatok.
2. Mi a specialitásod, amit bármilyen vendég fut is be, előkapsz?
-Bár ritkán fogadunk vendéget, de ha mégis, akkor a sósak közül a Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban vagy a Húsos palacsinta tejszínes-paprikás hagymamártásban a nyerő, az édesek közül pedig a Sport muffin vagy a Diótorta a tuti választás. Ezekkel eddig sosem fogtam mellé. Előbbiek hamar elkészülnek, utóbbiak munkásabbak.
3. Recept után vagy kreativitásodból táplálkozva készíted az ételeket?
-Vannak korszakaim, amikor szinte csak és kizárólag magam ötletelek, máskor meg képtelen vagyok újat kitalálni. És vannak olyan időszakaim is, amikor egy recept inspirál, és abból alakítok ki valamit a saját számíze szerint. De úgy gondolom, ezzel legtöbben így vagyunk.
4. Szereted-e, ha más főz neked, kritizálod-e (magadban) az ételt, és aztán otthon nekifutsz-e, hogy tökéletesítsd?
-Ha olyasvalaki kényeztet, akinek a főztjét szívesen eszem, akkor nagyon is. Máskülönben eléggé kritikus vagyok, ráadásul meglehetősen válogatós is. De persze udvariasságból csendben maradok, ha valami nem ízlik, vagy szerintem nem jól van elkészítve. :D
Párszor az is előfordult már, hogy egy vendégségben kóstolt ételt én magam is elkészítettem, és azóta is nagy becsben vannak ezek a receptek.
Pitelány kérdései pedig ezek voltak:
1. Melyik az az alapanyag, ami nélkül nem tudnád elképzelni a főzést?
2. Mi a specialitásod, amit bármilyen vendég fut is be, előkapsz?
-Bár ritkán fogadunk vendéget, de ha mégis, akkor a sósak közül a Csirkemell fűszeres-tejszínes mártásban vagy a Húsos palacsinta tejszínes-paprikás hagymamártásban a nyerő, az édesek közül pedig a Sport muffin vagy a Diótorta a tuti választás. Ezekkel eddig sosem fogtam mellé. Előbbiek hamar elkészülnek, utóbbiak munkásabbak.
3. Recept után vagy kreativitásodból táplálkozva készíted az ételeket?
-Vannak korszakaim, amikor szinte csak és kizárólag magam ötletelek, máskor meg képtelen vagyok újat kitalálni. És vannak olyan időszakaim is, amikor egy recept inspirál, és abból alakítok ki valamit a saját számíze szerint. De úgy gondolom, ezzel legtöbben így vagyunk.
4. Szereted-e, ha más főz neked, kritizálod-e (magadban) az ételt, és aztán otthon nekifutsz-e, hogy tökéletesítsd?
-Ha olyasvalaki kényeztet, akinek a főztjét szívesen eszem, akkor nagyon is. Máskülönben eléggé kritikus vagyok, ráadásul meglehetősen válogatós is. De persze udvariasságból csendben maradok, ha valami nem ízlik, vagy szerintem nem jól van elkészítve. :D
Párszor az is előfordult már, hogy egy vendégségben kóstolt ételt én magam is elkészítettem, és azóta is nagy becsben vannak ezek a receptek.
Pitelány kérdései pedig ezek voltak:
1. Melyik az az alapanyag, ami nélkül nem tudnád elképzelni a főzést?
-Azt hiszem, a hagyma. Alig van olyan receptem, amiben ez a nagyszerű zöldség ne szerepelne. :D
2. Hány évesen kezdtél a konyhában sürgölődni?
2. Hány évesen kezdtél a konyhában sürgölődni?
-Már egészen kicsi koromban figyeltem, hogyan ügyködik Apukám a konyhában, illetve azt is szerettem nézni, ahogy Mami készítette a derelyét. Valójában azonban csak huszonévesen kezdtem el főzni.
3. Mi volt az első "műved"?
-Erre a kérdésre nem könnyű felelnem, de talán a tojásos krumpli. (Persze hagymával :D )
4. Hogy néz ki az álomkonyhád?
-A kérdés nagyon jókor jött, mert pont a napokban szerelik be az új konyhabútort, ami már közelít az álomkonyhához, de azért még tudnám fokozni. :D Többféle stílus is tetszik, de igazából egy szép nagy, világos, kertre néző konyhára vágyom konyhaszigettel a közepén. Egyszerre legyen letisztult és elegáns, modern, mégis klasszikus.
Talán lesznek, akik nem értenek majd velem egyet, de a játék egyik szabálya számomra kicsit furcsa, mert bár rengeteg blog van, amiknek tovább lehet adni a díjat, én mégis túl soknak találom azt a 11-et. Bizonyára ez az ”award” is gyorsan körbejár, és mire én odaítélem valakinek, addigra ő már talán kapott mástól, és esetleg nem fog örülni, hogy megint válaszolnia kell 4 kérdésre, ill. korábban már valószínűleg ő is kiválasztott 11 blogot, és úgy sem fog újabb 11-en gondolkodni. Éppen ezért én most megtöröm a hagyományt, és csupán 3 blogot választok. Bízom benne, hogy ezért nem fogtok megkövezni. :D
Nekik adom át a díjat:
Edinának - Home Bisztro
3. Mi volt az első "műved"?
-Erre a kérdésre nem könnyű felelnem, de talán a tojásos krumpli. (Persze hagymával :D )
4. Hogy néz ki az álomkonyhád?
-A kérdés nagyon jókor jött, mert pont a napokban szerelik be az új konyhabútort, ami már közelít az álomkonyhához, de azért még tudnám fokozni. :D Többféle stílus is tetszik, de igazából egy szép nagy, világos, kertre néző konyhára vágyom konyhaszigettel a közepén. Egyszerre legyen letisztult és elegáns, modern, mégis klasszikus.
Talán lesznek, akik nem értenek majd velem egyet, de a játék egyik szabálya számomra kicsit furcsa, mert bár rengeteg blog van, amiknek tovább lehet adni a díjat, én mégis túl soknak találom azt a 11-et. Bizonyára ez az ”award” is gyorsan körbejár, és mire én odaítélem valakinek, addigra ő már talán kapott mástól, és esetleg nem fog örülni, hogy megint válaszolnia kell 4 kérdésre, ill. korábban már valószínűleg ő is kiválasztott 11 blogot, és úgy sem fog újabb 11-en gondolkodni. Éppen ezért én most megtöröm a hagyományt, és csupán 3 blogot választok. Bízom benne, hogy ezért nem fogtok megkövezni. :D
Nekik adom át a díjat:
Edinának - Home Bisztro
Tímeának és Jázminnak - Ketten a konyhában
A kérdéseim:
- A gyorsan elkészülő ételek híve vagy, vagy inkább szívesen „elmolyolsz” a konyhában?
- Melyik az az étel, amit 2 héten át is képes lennél megenni?
- Melyik kedvenc ételedről lennél képes lemondani örökre?
- Melyik az az étel, amit nagyon szerettél volna megörökölni pl. a nagymamádtól, de valamiért nem volt lehetőség leírni a receptet?