2020. november 25.

Habos csokoládékrém rumos erdeigyümölcs-zselével

 

 


 

 
Ez a desszert nem volt tervbe véve, de a félig elbaltázott csokikrém okot adott rá. :D És ha már az erdei gyümölcs legutóbb képbe került nálam, akkor miért ne használhattam volna most is, ehhez a pohárkrémhez?! :) Finom és egyben laktató édesség lett a jutalmam, és mindenki másé is, aki kapott belőle. :)

 


 


Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg erdeigyümölcs-keverék
6 dkg kristálycukor
1,5 dl kókusztejszín
2 ek. Portorico rum
4 zselatinlap
2 tojás
11 dkg porcukor
1 ek. holland kakaópor
6 dkg puha vaj
2,5 dl habtejszín
12,5 mascarpone
1 tk. vaníliapaszta

elkészítés:

  1. A csokoládékrémhez a kakaóport 5 dkg porcukorral fém tálba szitáljuk, hozzáütjük a tojásokat, és csomómentesre keverjük. A tálat vízgőz fölé állítjuk, és kis lángon, folyamatos keverés mellett krémmé főzzük. Többször átkeverve, teljesen kihűtjük.
  2. A puha vajat 3 dkg porcukorral felhabosítjuk, a csokipudinghoz dolgozzuk, majd óvatosan beleforgatunk 20 dkg habbá vert tejszínt. A habos csokoládékrémet elosztjuk 4 db 2,5 dl űrtartalmú üvegpohárban, és hűtőbe tesszük.
  3. A zseléhez a fagyasztott gyümölcsöt a kristálycukorral és a kókusztejszínnel együtt lábasba tesszük, felforraljuk, majd 1-2 percig kevergetve főzzük. Elzárjuk alatta a lángot, és botmixerrel pépesítjük.
  4. Hozzáadjuk rumot, és felolvasztjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, alaposan kinyomkodott zselatinlapokat. A forró öntetet fém kiöntőbe töltjük és hagyjuk langyosra hűlni.
  5. A gyümölcsöntetet négyfelé osztva a csokoládékrémre locsoljuk, és hűtőbe tesszük annyi időre, hogy teljesen megdermedjen.
  6. A mascarponét kikeverjük a többi porcukorral, a vaníliapasztával, és hozzáforgatjuk a megmaradt tejszínhabot. A habos krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és tetszés szerint mintázva, a desszertek tetejére nyomjuk.