Nem vagyok valami jártas a salátakészítésben, sőt egyáltalán nem értek hozzá, mert bár sajnálatos, de alig szeretek néhány zöldségfélét. Amit meg igen, az tuti, hogy nem zöld színű. Valamiért nem bírom lenyelni a számomra fűízűnek tűnő, amúgy marhára gusztusosan kinéző zöldsalátákat, legyen az rucola, madársaláta, fejes saláta, jégsaláta, fodros kel, spenót vagy bármi más ezekhez hasonló. Így aztán azt sem nagyon tudom, mivel szokás ízesíteni, vagy mit mivel lehet párosítani. Valószínűleg éppen ezért vegyítettem most az epret a retekkel, és mindezt madársaláta ágyra ültettem, mert tök jól harmonizálnak színileg. Úgy gondoltam, a balzsamecettel nem lövök nagyon mellé, úgy rémlett ui., hogy az megy az eperhez és a madársalátához is. Kicsit félve tettem a Kutyánszki elé a salival teli tányért, de ő befalta az egészet, és nem nézett rám hülyén azt gondolva, hogy mit képzelek én, hogy a finom epret össze mertem házasítani a retekkel. Azt mondta, ne merjek rá se sót, se borsot, se más egyéb fűszert tenni, de még fenyőmagot se (nem mintha az lenne itthon), mert úgy jó, ahogy van. Ezért aztán bátran fel merem most tenni a blogra, hátha más is kedvet kap hozzá.
1 nagy marék madársaláta
1 retek
2 szem földieper (szabadföldi, nem felfújt, édes)
pár csepp balzsamecet
elkészítés:
- A salátát szűrőtálba tesszük, alaposan megmossuk és hagyjuk jól lecsepegni.
- A megmosott retket leszárítjuk, felkarikázzuk, a karikákat pedig zsülienre (vékony csíkokra) vágjuk.
- Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leszárítjuk és negyedeljük.
- A madársalátát tányérra vagy tálba halmozzuk, rátesszük a retekcsíkokat, az eperdarabokat, és kézzel összekeverjük. Meglocsoljuk pár csepp balzsamecettel, és tálaljuk.