2021. június 29.

Narancsos cseresznyekrém kókuszhabbal (vegán)

 


 


 


Végre érik a málna – a bokrainkról egyre több gyümölcsöt szüretelünk. :) Málnaszedés közben a cseresznyefa alá is rendre be kellett bújnom, és mivel még láttam érés alatt lévő, illetve már leszedhető szemeket is, ilyen módon a tálkába a málna mellé cseresznye is került. Így szedtem össze belőle legutóbb annyit, amiből elkészülhetett ez az üde, frissítő zamatú pohárkrém. Bár az elkészítés módja hasonlít a múltkori cseresznyés desszerteméhez, mégis egészen más hatású. A savanykás gyümölcskrém az édes kókusztejszínhabbal igazán kellemes élményt nyújtott. :)

 



Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg magozott cseresznye
4 dkg finomítatlan nádcukor
1 vaníliarúd
1 mk. őrölt fahéj
2 dl frissen facsart narancslé
4 dkg vaníliaízű pudingpor (vegán)
4 dl kókuszkrém (pl. Cocomas vagy Delcoco)
1 dkg finomítatlan nádcukor, darálva
1 cs. Bourbon vaníliás cukor
reszelt narancshéj

elkészítés:

  1. A cseresznyét a nádcukorral, az őrölt fahéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és a vaníliahéjjal együtt lábasba tesszük, felöntjük 1,5 dl narancslével, és fedő alatt puhára főzzük.
  2. Kivesszük belőle a vaníliarudat, a gyümölcsöt leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi narancslével simára kevert pudingport, és felfőzzük. Többször átkeverve hagyjuk teljesen kihűlni. (A kész puding viszonylag híg állagú, de kihűlve besűrűsödik.)
  3. A kókuszkrémet magas falú edényben 30 percre mélyhűtőbe tesszük, majd habbá verjük, és a felét a gyümölcspudinghoz forgatjuk.
  4. A vaníliás cukrot a nádporcukorral a többi kókusztejszínhabhoz keverjük, és csillagcsöves habzsákba töltjük.
  5. A gyümölcskrémet üvegpoharakba szedjük, kókusztejszínhabot nyomunk rá, megszórjuk reszelt narancshéjjal, és egy-egy cseresznyeszemmel díszítve kínáljuk.