2013. augusztus 23., péntek

Citromos-mascarponés mini jégkrémek
A minap végre átvehettem a futártól a netről rendelt cuki kis jégkrémkészítő formát. Első nekifutásra kíváncsi voltam, hogy működik a nemrég készült citromkrém jégkrémben. Nem volt kedvem viszont sokat macerálni vele, ezért olyan krémet készítettem jégkrémalapnak, amit már kipróbáltam, de pluszként megbolondítottam egy kis kandírozott citrommal. A csokinak nem volt elég ideje megdermedni, mert türelmetlenek voltunk, azonnal fel akartuk falni, ill. már majdnem alábukott a nap is, mire kipakoltam a fotózós cuccaimat, ezért nem várhattam tovább.
Mivel elég picik ezek a jégkrémek, egymás után megettük mindet.
A 3. képen a bal szélső jégkrém csokiján látható szőrszál nem képezi szerves részét a jégkrémnek, az csupán egyik cicánk „adománya”, aki épp átugrott a díszlet fölött. Ő ezzel járult hozzá az édesség élvezeti értékéhez. :DHozzávalók 4 mini jégkrémhez:

Jégkrémalaphoz: 
10 dkg házi mascarpone 
2 ek citromkrém 
1 tk porcukor (vagy ízlés szerint, a citromkrém édességétől függően)
2 ek tejszínhab
1 ek kandírozott citrom 

Bevonathoz: 
5 dkg étcsoki
0,5 dl tej

elkészítés:


  1. A mascarponét a citromkrémmel és a cukorral alaposan összekeverjük és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
  2. A kandírozott citromot felaprítjuk, a krémhez keverjük.
  3. A krémet jégkrémformába töltjük, beleszúrjuk a fa pálcicákat, és mélyhűtőbe tesszük, amíg megfagy.
  4. A csokit a tejjel magas falú bögrében felolvasztjuk és egyenként félig megmártjuk benne a jégkrémeket. Rácson hagyjuk megszáradni, majd zacskóba téve, fogyasztásig mélyhűtőben tároljuk. (Ez a csokibevonat inkább csokikrém jellegű, nem roppanós.)