2020. június 27.

Réteges csokoládéhab csokoládés karamellkrémmel







Ezzel a desszerttel most főleg magamnak kedveztem – amint az kiderült. :D A Kutyafülön ui. néha nehéz kiigazodni. Bár alapvetően nem rajong a kakaós sütikért és a csokis pohárkrémekért, legtöbbször mégis ízlenek neki az ilyen édességek. De ember legyen a talpán, aki érti, mitől lehet az, hogy két majdnem tök egyforma desszert közül az egyik bejön neki, míg a másik nem. Így jártam ezzel a csokihabbal is nem volt oda érte. Sebaj, legalább több maradt nekem, és én bizony rohamtempóban befaltam a plusz pohárral is. :D






Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg étcsokoládé
2,5 dl habtejszín
4,5 dkg vaj
12 dkg csokoládés müzli
5 dkg kristálycukor
3 ek. tej
fehér csokoládéforgács a díszítéshez

elkészítés:

  1. 10 dkg darabokra tördelt étcsokoládét és 3 dkg vajat fém tálba teszünk, felöntjük 0,5 dl habtejszínnel, és vízgőz fölé állítva felolvasztjuk. Néha megkeverve negyedórát hűlni hagyjuk.
  2. A többi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a langyos csokoládékrémhez forgatjuk.
  3. A krémet poharanként 2 dkg müzlivel felváltva lerétegezzük 4 üvegpohárban, és folpackkal lefedve, 2 órára hűtőbe tesszük.
  4. A cukrot lábasba szórjuk, kis lángon – keverés nélkül – aranybarnára karamellizáljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a többi vajat, a tejet, az étcsokoládét, és a tűzre visszatéve, kis lángon krémesre dolgozzuk. Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük (annyira, hogy még folyós maradjon).
  5. A csokoládés karamellkrémet tálalás előtt a desszertekre kanalazzuk, és körben megszórjuk még 1-1 dkg müzlivel.