2013. július 5.

Füstölt sajtos csirkemell csípős, borsos-csokoládés mártásban sütve





Szeretem a gyorsan elkészíthető ételeket, főleg, ha nincs túl nagy kedvem a főzéshez.
Nálunk a csirkemell amúgy is alapvető húsétel, hiszen a Kedves szinte csak ezt a húsfélét eszi meg. Szerencsére a csirkemell pillanatok alatt elkészíthető, így aztán nem volt kérdés, hogy ebből készítek ebédet mára.
Még mindig maradt egy kevés a borsos-csokoládés mártásból, és úgy gondoltam, tejföllel elkeverve szaporítok rajta. Hogy még csípősebb legyen, tettem bele egy kis csilit. A ropogósra sült füstölt sajttal együtt pedig tökéletesre sikeredett ez a finom mártásos husi. A Kutyafül friss zöldségekkel ette, én savanyú káposztával.




Hozzávalók 3 személyre:

50 kg csirkemellfilé

2 ek. borsos-csokoládés mártás
3 ek. 20%-os tejföl
½ mk. őrölt csili paprika
10 dkg füstölt sajt reszelve (nálam házi sajtból)
2 ek. mangalicazsír

elkészítés:

  1. A vékonyra szelt húsokat mindkét oldalukon enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk, és a felhevített zsíron elősütjük.
  2. A mártást elkeverjük a tejföllel, a csilivel, a húsra öntjük és összeforraljuk.
  3. A mártásos húst hőálló tálba tesszük, rászórjuk a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 15 perc