2013. augusztus 30., péntek

Sajttal töltött, rántott csirkemell

Olyan régen ettünk sajttal töltött rántott husit, hogy épp itt volt az ideje az újbóli elkészítésnek. Újdonságként fokhagymasóval pácoltam, és az eredménnyel nagyon meg voltunk elégedve. Ízletes, vajpuha, jó értelemben véve egyszerű rántott husi lett az eredmény. Az ízek csodálatosan harmonizáltak. Mi sültkrumplival ettük, de ez az étel bármilyen körettel kiváló.
Nálam már csak az tudta volna fokozni az élvezeteket, ha karajból készítettem volna, de az most nem volt itthon.
Hozzávalók 3-4 személyre: 

1 egész, nagyobb csirkemell
fokhagymasó
őrölt fekete bors
12 dkg trappista sajt
liszt
tojás
zsemlemorzsa

elkészítés:


  1. A két fél csirkemellfiléről levágjuk az alsó húsrészeket, a megmaradt filét szeletekre vágjuk (az alsó részekkel együtt 8 szeletet kapunk), kiklopfoljuk és mindkét oldalukon megszórjuk a fűszerekkel. Negyed órát állni hagyjuk.
  2. 2 hússzeletet úgy teszünk egymás mellé háztartási- vagy alufólián, hogy a húsok hosszanti szélei kissé fedjék egymást. Ráklopfolunk, hogy kicsit „összeragasszuk” őket. (Így 4 darab kéttenyérnyi hússzeletet kapunk.)
  3. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és mindegyik hússzelet közepére teszünk egy adagot. Jobbról és balról behajtjuk a hús széleit, majd a fólia segítségével föltekerjük és kissé ellapítjuk. (Töltött palacsintához fognak hasonlítani.)
  4. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és felforrósított olajban, közepes lángon mindkét oldalukon kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tálaljuk. (Fejenként 1 töltött hús is elég laktató.)