2015. július 8.

Csirkés rukkolasaláta pirított kalácskockával





Javában tombol a nyár - nem árt, ha ebédre vagy vacsorára valami könnyebbet eszünk. Ez rám is vonatkozik, de ezt a salátát most a Kutyinyeknek készítettem. Mivel nem rajong a rukkoláért, fel akartam kicsit dobni, hogy biztos megegye. Így került bele hús és kalácskocka, amit paradicsommal és mozzarellával egészítettem ki. Sikerült a nagy csel, betermelte az utolsó falatig. :D






Hozzávalók 1 személyre:

10 dkg csirkemellfilé
1 marék (2 dkg) rukkola
1 kis paradicsom
1 kis szelet (2 dkg) kalács vagy briós
3 dkg mozzarella
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 tk. folyékony méz
őrölt fekete bors


elkészítés:

  1. A megtisztított fokhagymagerezdet vékony szeletekre vágjuk. A kalácsot felkockázzuk, és 1 evőkanál olívaolajon megpirítjuk. Félretesszük.
  2. A húst felkockázzuk, sóval, borssal ízesítjük, és az olívaolajon fehéredésig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd összeforgatjuk a pirított kalácskockákkal.
  3. Hozzáadjuk a fokhagymát, összesütjük a hússal, majd rácsorgatjuk a mézet, és még 1 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A paradicsomot és a mozzarellát félbevágjuk, mindkettőt felszeleteljük, és a megmosott, leszárított rukkolával együtt tányérra rendezzük. A közepébe egy kis mélyedést készítünk, és beletesszük a kalácskockákkal kevert húst. Tálaljuk.














A recept a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is megjelent.