2013. május 15., szerda

Ananászos banánital




Helytelen módon sosem reggelizek, mert mire megéhezek, már közel van az ebédidő. Most azonban valamiért már viszonylag kora délelőtt éhes voltam, és csillapítanom kellett a gyomorkorgást. Mivel épp volt itthon 3 darab banánom, felhasználtam ehhez a kiadós italhoz. Banánt úgy is csak délelőtt jó fogyasztani a magas szénhidráttartalma miatt, ráadásul még jól is jött edzés előtti energiabevitel gyanánt. 








Hozzávalók 4-6 személyre:



3 érett banán
4 ek lime-lé
3 ek puha zabpehely
0,75 l behűtött ananászlé

1 lime

elkészítés:

  1. A banánokat meghámozzuk és kis darabokra vágjuk.
  2. A lime-lével, a zabpehellyel és az ananászlével együtt mixerbe tesszük és pürésítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, majd poharakba töltjük.
  3. A lime-ot vékony szeletekre vágjuk és a poharak szélét feldíszítjük velük.