2015. január 3., szombat

Parmezánbundás csirkefalatok






Egyik kedvenc sajtom a parmezán. Hosszú évekig nem is tudtam, mit veszítek azzal, hogy csak nézegetem, de nem veszek belőle. Aztán tavaly a Kutyafül gondolt egyet, és meglepett vele. Azonnal a szívembe zártam ezt a sajtfélét - akkor készült belőle ui. a parmezánbundás fokhagyma snack-em. Aztán jó darabig nem vettünk, míg nem az óévben ismét megleptük vele magunkat. Én már akkor tudtam, hogy hússal fogom kombinálni, és vártam az alkalmat, amikor kipróbálhatom.
Bár ez az étel nem vall túl nagy fantáziára, viszont annál finomabb, ráadásul hipp-hopp elkészíthető. Kifejezetten ajánlott az olyan háziasszonyok számára, akik hozzám hasonlóan utálnak órákig a konyhában dekkolni.
Én maradék lencsesalátát ettem mellé, de bármilyen más köret is illik hozzá, legyen az a jól megszokott krumplipüré vagy akár friss zöldségekből készült nyári saláta.





Hozzávalók 3-4 személyre:

1 egész (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
5 dkg parmezán sajt
2 nagy tojás
2 ek tej
őrölt fekete bors

liszt
2 ek mangalicazsír a sütéshez

elkészítés:

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, két fél mellfilére vágjuk, majd a csúcsától indulva, a kést srégen tartva mindkettőt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. A hússzeletkéket mindkét oldalukon enyhén sózzuk-borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  3. A tojásokat a tejjel együtt felverjük, hozzákeverjük a reszelt parmezánt, egyenként megmártjuk bennük a hússzeleteket, és serpenyőben, a felforrósított zsíron mindkét oldalukon pirosra sütjük (sütés közben a zsírt pótoljuk, ha szükséges). Papírtörlőre szedjük, majd tetszés szerinti körettel együtt tálaljuk.