2021. július 25.

Fehér csokoládés jégkrémtorta málnaöntettel

 

 

 




Hazudtam a múltkor… nem is a málnás kókuszhabbal, hanem inkább ezzel az isteni, krémes jégkrémtortával zárnám a málnaszezont! :D A bokrunk ui. a tavalyi kerek egy hónapnyi szüretidőhöz képest bő 1 héttel tovább érlelte a fincsi málnaszemeket, amiket mi szorgalmasan szedtünk is, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel. Igaz, ebben az évben több málnabokrunk van, és ami tavaly fiatal hajtás volt, az most termőre fordult, imigyen gyarapítva a termést, illetve növelve az örömünket. :) Bízom benne, hogy mindenki megbocsájtja nekem, hogy idén nyáron mégis inkább ez az édesség az utolsó, ami a frissen leszedett málnával készült. :) A többi már a mélyhűtőben elraktározott, lefagyasztott szemekből lesz. ;)





Hozzávalók 1,2 l-es kuglófformához:

25 dkg málna
10 dkg fehér csokoládé + a díszítéshez
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
6 dkg porcukor
1 vaníliarúd

elkészítés:
  1. A megmosott, lecsepegtetett málnából 10 dkg-ot szűrőkanálba öntve átpasszírozunk, és az így kapott málnavelőt 1 dkg porcukorral édesítjük.
  2. A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük a mascarponéval, a többi porcukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival, majd hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
  3. A krémet szilikon kuglófformába töltjük, belenyomkodjuk a félretett málna felét, és rákanalazzuk a málnavelő 2/3-át. Néhány órára mélyhűtőbe tesszük.
  4. A jégkrémtortáról óvatosan lehúzzuk a formát, meglocsoljuk a kimaradt málnavelővel, a tetejét fehér csokoládé forgáccsal, a szélét körben málnaszemekkel díszítjük. Forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel felszeleteljük.
Megjegyzés:
A forma nem lesz teljesen tele. Ha több krémet szeretnénk, egy kicsivel megnövelhetjük a hozzávalók mennyiségét.