2015. május 15., péntek

Kivis ivójoghurt kandírozott gyömbérrel










Beindult nálam az ivójoghurtgyártás. :D Túl vagyok az epresen, az almáson és a banánoson, most pedig a kivire esett a választásom. Hogy egy picit megbolondítsam, a Busójáráskor vásárolt kandírozott gyömbérrel ízesítettem. Hűsítő, pikáns ízű, halványzöld joghurtital lett az eredmény.
Az ivójoghurtot nem szükséges leszűrni, és bevallom, engem nem is zavarnak a kivi magjai, sőt élvezettel ropogtatom általában, de a kis magok nélkül gusztusosabb külsejű lesz az italunk.
De hogy ne vesszen kárba az értékes pép, csak úgy magában bekanalaztam. :D









Hozzávalók 2 személyre:

3 érett kivi
25 dkg natúr joghurt
1 kis darab (kb. 7 g) kandírozott gyömbér (vagy frissen reszelt)
méz (nálam 2 ek)

elkészítés:

  1. A kivit meghámozzuk, feldaraboljuk, a joghurttal együtt turmixgépbe vagy botmixer poharába tesszük és összeturmixoljuk.
  2. A kivis joghurtot szűrőkanálba öntjük, leszűrjük, majd hozzáadjuk a felkockázott (vagy a frissen reszelt) gyömbért, és újból összeturmixoljuk.
  3. Ízlés szerint mézzel ízesítjük, behűtjük, majd üvegpoharakba töltve kínáljuk.