Az áfonyás csigakeksz készítéséből kimaradt egy kis krémsajtom, és ezt elhasználandó, úgy gondoltam, ha valamivel összekeverem, akkor kihozhatok belőle valami finomat. Pizzát nem sütök olyan sűrűn, éppen ezért most megint megkívántuk, és adódott az ötlet, hogy a maradék krémsajtot a pizza mártásával házasítom össze, és ezúttal a sajton kívül semmi mást nem teszek a feltétbe. Közben eszembe jutott, hogy még sosem sütöttem pizzás csigát, pedig azt is mennyire szeretem.
Így aztán nekiálltam és ezúttal csigaformában készítettem el. Ez a kis huncut bármilyen alakú is, mi imádjuk! :) Nem is volt szükség egyéb töltelékre, pusztán a krémsajtos mártás egy kis plusz reszelt sajttal is bőven kielégítette az igényeinket.
Így aztán nekiálltam és ezúttal csigaformában készítettem el. Ez a kis huncut bármilyen alakú is, mi imádjuk! :) Nem is volt szükség egyéb töltelékre, pusztán a krémsajtos mártás egy kis plusz reszelt sajttal is bőven kielégítette az igényeinket.
Hozzávalók 12 darabhoz:
Tésztához:
25 dkg finomliszt
1 tk. só
1 tk. oregánó
1 ½ ek. olívaolaj
2 dkg friss élesztőTésztához:
25 dkg finomliszt
1 tk. só
1 tk. oregánó
1 ½ ek. olívaolaj
1 dl tej
0,5 dl langyos víz
1 tk. cukor
olívaolaj a kenéshez
Töltelékhez:
1 kis vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. olívaolaj
3 ek. sűrített paradicsom
1 ek. ketchup
1 tk. csípős Piros Arany
1 tk. oregánó
1 tk. bazsalikom
1 babérlevél
só
cukor (ízlés szerint)
2 ek. Philadelphia krémsajt
15 dkg reszelt trappista vagy eidami sajt
elkészítés:
- A tálba mért liszt közepébe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vízzel kevert langyos tejet, és egy kevés liszttel simára keverjük. Letakarva felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a sót, az oregánót, az olívaolajat, és tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
- A mártáshoz a megtisztított hagymát lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, és a felforrósított olívaolajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a ketchupot, a Piros Aranyat, a fűszereket, majd felöntjük a vízzel, és kis lángon mártás állagúra főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a krémsajtot.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 30x40 cm-es téglalapra nyújtjuk és megkenjük a mártással úgy, hogy a tőlünk távolabb eső, hosszabbik oldalánál szabadon hagyunk egy kb. 2 cm széles sávot.
- Rászórjuk a reszelt sajtot, és a tésztát a hozzánk közelebbi, hosszabbik oldalától kiindulva feltekerjük.
- A tésztarudat kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, és egymástól kicsit távolabb, hőálló edénybe sorakoztatjuk.
- A csigák oldalát körben, ill. a tetejüket lekenjük olívaolajjal, és folpackkal + konyharuhával letakarva, további kb. 20 percig kelesztjük.
- Előmelegített sütőben készre sütjük, majd kicsit hűlni hagyjuk és tálaljuk.
sütési mód: hőlégkeverés
sütési idő: kb. 25 perc