2013. december 19., csütörtök

21. SAD! - játékÁgi, a ...konyhán innen– kerten túl... blog írója engem sorsolt ki a 21. SAD forduló háziasszonyi címére, én pedig örömmel vállaltam a megtisztelő feladatot. Ezúton is köszönöm, hogy én vihetem tovább a stafétát! :) 

Kiskukta volt az, aki 2011-ben gondolt egy nagyot és kitalálta a Süss! Alkoss! Díszíts!-játékot, ami méltán vált népszerűvé a gasztrobloggerek és úgy általában a sütni szeretők körében. Ennek nyomán számos nagyszerű édességrecept gyűlt össze, amiket aztán fordulónként minden alkalommal örömmel nézegethettünk.

Mivel most következik a karácsony és biztosan mindenki elfárad a konyhai ténykedésektől, úgy érzem, nem árt majd egy csöppet pihenni, esetleg fogyózni az ünnepi lakomák után, hogy aztán újult erővel vethessétek bele magatokat a sütésbe. A határidő tehát icipicit most kitolódik, leheletnyit több, mint 1 hónap lesz.

Szinte azonnal beugrott, hogy mi legyen a téma. :)
Talán jó néhányan tudják már, hogy macskarajongó vagyok, s bár a blogom a nevét nem ezekről a nyávogó szépségekről, hanem egy másik kedves állatról kapta, mégis a cica a nagy szerelem. :)
Tekintettel gyógyíthatatlan macskaimádatomra azt kérem tőletek, akik a játékhoz kedvet éreztek, hogy olyan édességet készítsetek, amit macskamotívummal díszítetek, vagy bármilyen más módon szerepel rajta/benne a macskusz. (Valódi cicákat szigorúan tilos a tortára ültetni! :D ) A díszítés azonban csakis valamilyen élelmiszer alapanyag lehet, matrica vagy egyéb papírdísz nem.
Mivel a 21. forduló a böjti időszakra esik, ezért különösen örülnék, ha az édesség cukor és/vagy lisztmentes lenne, de ez nem feltétel, csak egy kis plusz fejtörés annak, aki szívesen vállalja még ezt az érdekességet is. Bármivel nevezhettek, ami az édesség kategóriába belefér.

A téma tehát röviden megfogalmazva: 

Édes „macskásság” 


A következőkre kérlek benneteket:
- olyan finomságot küldjetek, ami erre a játékra készült és a 21. forduló kiírása után került fel a blogotokra,
- a részvételt hozzászólásban jelezzétek a bejegyzés alatt,
- 1 db fotót és a bejegyzés linkjét az elkészült édességről, valamint ha vállalnátok a házigazdai teendőket, akkor a következő forduló témaötletét is e-mailben küldjétek el ide:suniskanal@gmail.com 
tárgy: 21. SAD!

(A sorsolásban csak azok vesznek majd részt, akiknél eddig még nem járt a SAD stafétája.)

Természetesen az is játszhat, akinek nincs blogja, de ebben az esetben a fotót, a receptet és a hozzá tartozó rövid leírást a fenti e-mailcímre postázzátok. 

Nevezési határidő: 
2014. január 31. éjfél 


A 4 cirkányommal együtt kíváncsian várom az ötleteiteket. Jó sütést, alkotást és díszítést kívánok nektek! ;)


Az eddigi témák:


  1. Zsófi: A gyermekkor íze (ez a blog sajnos valószínűleg megszűnt)