2013. július 16.

Málnás sárgadinnye-saláta vaníliafagyival





Sem időm, sem kedvem nem volt a főzéshez, valami könnyűre vágytam. Ezt a finom és pofonegyszerű gyümölcssalátát dobtam össze, és megbolondítottam egy kis fagyival (amit a napokban készítettem), hogy még tartalmasabb legyen. Fura, de sokáig nem éheztem meg utána, és kimondottan jól esett, hogy nem terheltem meg a gyomromat.
A fagyit most nem sűrített tejjel csináltam – helyette tejszín került bele.
 


Hozzávalók 2 személyre:

1 kis sárgadinnye
3-4 ek. málna
2 gömb vaníliafagyi
2 ek. mogyoró krokant
mentalevelek

elkészítés:

  1. A dinnyét félbevágjuk, magját eltávolítjuk, és a húsából dinnyevájóval kis gömböket kanyarítunk ki (vagy ilyen eszköz híján kisebb kockákra vágjuk) és elosztjuk két tányérban.
  2. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, és a dinnyedarabkákra szórjuk. Behűtjük.
  3. A két személyre kitálalt saláta közepébe 1-1 gömb fagylaltot adagolunk, meghintjük mogyoró krokanttal, és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.