2013. április 10., szerda

Pecsenye kacsamáj diós kalácsbundában


 


Legutóbb az egyik barátnőméknél ettem májat. Ő sertésmájból készítette, szaftosan, és nagyon jót ettem belőle. Magamnak ritkán veszem ezt a belsőséget - nem is értem, miért, de most megint eszembe jutott. Csirkemájat akartam, de a boltban épp leárazták a kacsamájat, és érdekes módon olcsóbb volt így, mint a csirkéből való. Mindenképp rántani akartam, és mivel a húsvétra szánt egyik kalácsom totálisan megmakacsolta magát, így azt már csak panírmorzsaként használhattam fel. Kalácsmorzsával még sosem bundáztam, és ha már lúd, legyen kövér – hozzákevertem egy kis darált diót is. Jól tettem! Az édeskés kalácsmorzsa-bunda a dióval kifejezetten kellemes ízt kölcsönzött az imádott májnak, és köretnek új ötletként zöldborsós burgonyapürét ettem.








Hozzávalók 3-4 személyre:

½ kg pecsenye kacsamáj
őrölt fehér bors

7 dkg kalácsmorzsa
7 dkg darált dió
2 tojás
liszt
tej
napraforgóolaj a sütéshez

elkészítés:


  1. A májat tálba tesszük, felengedjük annyi tejjel, amennyi ellepi és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap leöntjük róla a tejet, lecsepegtetjük és megszórjuk fehér borssal.
  3. A tojásokat felverjük. A diót ledaráljuk és összekeverjük a kalácsmorzsával.
  4. A májszeletekről eltávolítjuk az inakat és lisztbe, tojásba, majd diós kalácsmorzsába forgatjuk.
  5. Egy serpenyőben kb. 1 cm mélységű olajat hevítünk, közepes lángon kisütjük benne a májat.
  6. Papírtörlőre szedjük, megsózzuk és tálaljuk.