Nem jellemző, hogy vörösbort használok főzéshez, de egy múltkori, ezzel a hozzávalóval készült szintén gombás étel olyan jól sikerült, hogy úgy éreztem, nem az volt az utolsó alkalom, amikor vörösbort használtam.
A Kutyafül megkért, hogy másnap gombapaprikás legyen az ebéd, én pedig a kérését szívesen teljesítettem. Úgy gondoltam, a vörösbor ehhez az ételhez is passzol, ezért most nem úgy készítettem, ahogy szoktam, hanem belelöttyintettem a fent említett szeszes italt. Reménykedtem, hogy így is ízleni fog neki. Szerencsére nem okoztam csalódást, jót ebédelt belőle. :)
A Kutyafül megkért, hogy másnap gombapaprikás legyen az ebéd, én pedig a kérését szívesen teljesítettem. Úgy gondoltam, a vörösbor ehhez az ételhez is passzol, ezért most nem úgy készítettem, ahogy szoktam, hanem belelöttyintettem a fent említett szeszes italt. Reménykedtem, hogy így is ízleni fog neki. Szerencsére nem okoztam csalódást, jót ebédelt belőle. :)
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg fehér csiperke (tisztítva mérve)
2 zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
só
2,5 dl félédes vörösbor
1 púpozott ek. tejföl
1 ek. mangalicazsír
elkészítés:
- A felaprított zöldpaprikát a lereszelt vöröshagymával és az áttört fokhagymával együtt a zsíron megdinszteljük.
- Rátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg levet nem ereszt.
- A tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a borral, és addig főzzük, amíg a levét majdnem teljesen elfövi. Hozzákeverjük a tejfölt, és tetszés szerinti köretet tálalunk mellé.