2016. december 27., kedd

Tojáspuncs





 






Még sosem ittam puncsot, sőt tojáspuncsot sem. Itt volt hát az ideje, hogy kipróbáljam. Szerelem volt első kóstolásra. :) Az ünnepi időszakban szerintem különösen jó választás, mert nem csak finom, hanem kellemesen fel is melegíti az embert télvíz idején.
Az én tojáspuncsom rettentően habos lett, gyönyörűen mutatott a pohárban, de ahogy az már csak lenni szokott a habbal, hipp-hopp eltűnt, és átadta helyét a folyadéknak. Sebaj, úgy sem lett volna sok esélye percekig díszelegni, olyan hamar bekortyoltuk! :D











Hozzávalók 2 személyre:

1 dl fehérbor
1 dl almás cider
1 ek. Portorico rum
2 tojássárgája
4 dkg cukor
késhegynyi őrölt fahéj
1 tk. citromlé
kandispálca a tálaláshoz (ha a puncs nem lenne elég édes)

elkészítés:

  1. A cukrot a tojássárgájával, a fahéjjal, a citromlével magas falú edényben robotgéppel habosra kavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a fehérbort, a cidert, a rumot, és gőz fölött, folytonos keverés mellett felmelegítjük. Ne forraljuk!
  3. Kézi habverővel újra felverjük, majd rögtön üvegpoharakba töltjük, meghintjük őrölt fahéjjal, és tálaljuk.



















A recept a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is megjelent.