A linzerhez hasonló ez a francia recept szerinti édes tészta, de nem a jól ismert 3:2:1 arányban készül (azaz 3 rész liszt, 2 rész zsiradék, 1 rész cukor). Michel Roux szerint alapja lehet bármilyen gyümölcstortának.
25 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
egy csipet só
2 tojás
elkészítés:
- A lisztet elvegyítjük a porcukorral, a sóval, és tálba vagy márványlapra szitáljuk.
- A közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a felkockázott vajat, és az ujjaink között összemorzsoljuk.
- A tojásokat a morzsalékos tésztához adjuk, és sima felületű tésztává gyúrjuk.
- Gombóccá formázzuk, folpackba csomagoljuk, és pár napig (vagy felhasználás előtt 1-2 órát) hűtőben tároljuk. Fagyasztóban akár 3 hétig is eláll.