2013. április 20., szombat

Almás tojássaláta "currymustárban"






Már megint tojásra vágytam valamiféle saláta formájában, és ezúttal a régóta felhasználatlanul szomorkodó almát is bele akartam csempészni. Virslit terveztem ebédre, így abszolút jó választásnak bizonyult ez a finom saláta. Én ui. a virslihez mindig eszem tojást.
Önmagában vagy köretként is fogyaszthatjuk. Különösen nyáron, grillpartira ajánlom, mert jól illik a grillezett húsokhoz, vagy akár halhoz is. Persze rántott hússal se kutya. A curry nagyon hangsúlyosan érződik benne, de ennek a salátának ez a lényege – én személy szerint imádom, pedig nem vagyok curryrajongó. :)








Hozzávalók 2 személyre:

3 tojás
1 kis alma
3 vékony szál újhagyma
3 ek. majonéz (nálam most saját készítésű)
3 ek. natúr joghurt
1-2 tk. porcukor
1 csapott tk. currypor (vagy ízlés szerint)
őrölt fekete bors


elkészítés:
  1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízbe téve hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, mindegyiket cikkekre vágjuk, és 6 szelet kivétel a többit megfelezzük.
  2. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk, nyolcadoljuk, 1 cikk kivételével a többit meghámozzuk, és keresztben vékony szeletekre vágjuk. A félretett almacikket is felszeleteljük, és meglocsoljuk egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  3. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A zöld részéből félreteszünk egy keveset a díszítéshez.
  4. A majonézt elkeverjük a joghurttal és a curryporral, sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  5. Az újhagymát az almaszeletkékkel együtt a currys majonézhez keverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a tojást is, és a salátát elosztjuk két tányéron.
  6. Elrendezzük rajtuk az egészben hagyott tojáscikkeket és az almaszeletkéket, végül megszórjuk világoszöld hagymakarikákkal.










Forrás: lecker.de