2013. április 20.

Almás tojássaláta curry-s szószban





Már megint tojásra vágytam valamiféle saláta formájában, és ezúttal a régóta felhasználatlanul szomorkodó almát is bele akartam csempészni. Virslit terveztem ebédre, így abszolút jó választásnak bizonyult ez a finom saláta. Én ui. a virslihez mindig eszem tojást.
Önmagában vagy köretként is fogyaszthatjuk. Különösen nyáron, grillpartira ajánlom, mert jól illik a grillezett húsokhoz, vagy akár halhoz is. Persze rántott hússal se kutya. A curry nagyon hangsúlyosan érződik benne, de ennek a salátának ez a lényege – én személy szerint imádom, pedig nem vagyok curryrajongó. :)





Hozzávalók 2 személyre:

3 tojás
1 kis alma
3 vékony szál újhagyma
3 ek. majonéz
3 ek. natúr joghurt
1-2 tk. porcukor
1 csapott tk. currypor (vagy ízlés szerint)
őrölt fekete bors


elkészítés:

  1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, és előbb cikkekre szeljük, majd félbevágjuk. Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez.
  2. A magházától megfosztott almát nyolcadoljuk, 1 cikk kivételével a többit meghámozzuk, és keresztben vékonyra szeljük.
  3. A félretett almacikket is felszeleteljük és meglocsoljuk egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.
  4. A megtisztított újhagymát felkarikázzuk, és a zöld részéből félreteszünk egy keveset a díszítéshez.
  5. A majonézt elkeverjük a joghurttal, a curryporral, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
  6. Az újhagymát az almaszeletkékkel együtt a curry-s majonézhez keverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a tojást, és a salátát elosztjuk két tányéron.
  7. Elrendezzük rajtuk a félretett tojáscikkeket, valamint az almaszeletkéket, végül megszórjuk a hagymakarikákkal.






Forrás: lecker.de