2014. október 15., szerda

Őszi gyümölcssaláta mézzel és gyömbérrel, reggelire






A zöldségesnél finom szőlőt vettem a minap, de olyan hamar elfogyott, hogy muszáj volt megint beszereznem egy-két szép nagy fürtöt. Ha már ott voltam, vettem mellé szilvát és körtét is, és összeházasítottam őket a hűtőben megbújó almával. Vitamindús reggeli kerekedett belőle, amit a méz és a gyömbér íze remekül kiegészített.
Bár most gyönyörű idő van, de a nyirkosabb őszi reggeleken vagy megfázásos időszakban különösen jól jöhet egy ilyen sali.








Hozzávalók 4 személyre:
 

1 nagyobb vilmoskörte
1 közepes alma
3 szem japán szilva
1 kis fürt nagy szemű szőlő
2 ek méz
1 kis citrom leve
1 mk friss gyömbér reszelve

elkészítés:

  1. A citrom levét egy nagyobb tálba belefacsarjuk, hozzáreszeljük a gyömbért és alaposan összekeverjük.
  2. A gyümölcsöket megmossuk és legelőször az almát készítjük elő: 8 cikkre vágjuk, magházát eltávolítjuk (almaszelővel a legegyszerűbb), a cikkeket felszeleteljük és azonnal beleforgatjuk a gyömbéres citromlébe.
  3. A körtét és a japán szilvát, miután cikkekre vágtuk és magházát/magját eltávolítottuk, szintén felszeleteljük és az almához adjuk.
  4. A szőlőszemeket félbevágjuk, lehetőleg kimagozzuk, és a többi gyümölcshöz keverjük.
  5. A gyümölcssalátára mézet csorgatunk, jól összeforgatjuk, majd tálaljuk.