2017. május 28.

Mini briósfelfújt málnával







Megmaradt néhány darab mazsolás briós, és mivel már kissé megszikkadtak, egyértelmű volt, hogy édesség lesz belőlük. Mi más is, mint felfújt?! Én ui. nagyon-nagyon szeretem ezt az egyszerű desszertet. Málnával még sosem készítettem, de tudtam, hogy így is finom lesz. :) Eddig mindig sütőtálba rétegezve készítettem, most viszont kapcsos tortaformában akartam megsütni. De aztán kitaláltam, hogy muffintepsibe rendezem. Szerintem jópofa lett így – mint egy nagy süncsalád. :D
Reggelire egy bögre kakaó vagy egy csésze tea mellé tökéletes ez a kívül ropogós, belül puha, illatos sütemény. :)



 


Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg mazsolás briós vagy édes zsemle
15 dkg málna
2 tojás
2 dkg Bourbon vaníliás cukor
6 dkg kristálycukor
2 dl tejszín
vaj a kenéshez és a sütéshez
porcukor a szóráshoz

elkészítés:

  1. A briósokat függőlegesen kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az egyik oldalukon megvajazzuk, majd felkockázzuk.
  2. A muffintepsi olvasztott vajjal kikent mélyedéseibe lerakunk egy-egy réteg brióst, rászórunk néhány gyümölcsszemet, majd befedjük azt egy újabb adag briósréteggel.
  3. A tojásokat a kétféle cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, hozzáöntjük a tejszínt, és az öntetet evőkanalanként elosztjuk a mélyedésekben lévő gyümölcsös briósok között. (4-4 evőkanálnyi jut mindegyikre.) Amíg a sütő bemelegszik, állni hagyjuk, majd a tepsit sütőbe toljuk.
  4. Rácsra téve hagyjuk langyosra hűlni (melegen is tálalhatjuk), majd a kis desszerteket kivesszük a tepsiből, és porcukorral meghintve tálaljuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: kb. 30 perc