2014. március 3., hétfő

Csirkehúsos "rizottó"







Olyan ételre vágytam, ami gyorsan megvan, és miután a múltkor nagyon ízlett az egyik ehhez hasonló egytálételem, ezért azt egy kicsit újragondolva elkészítettem gomba nélkül. Határozottan jót tett neki a pritamin paprika és a leveskocka.

Hozzávalók 3-4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
15 dkg rizs
15 dkg zöldborsó
1 fej lila hagyma
½ pritamin paprika
1,5 ek mangalicazsír

őrölt fekete bors
1 zöldségleveskocka

elkészítés:

  1. A rizst ½ ek zsíron megpirítjuk, belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, és kis lángon főzzük.
  2. Közben a hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyra szeljük. A pritamin paprikát megmossuk, megszárítjuk, apró kockákra vágjuk és a hagymával együtt a zsíron megdinszteljük.
  3. Rátesszük a borsót, puhára pároljuk, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig sütjük.
  4. Ha a rizs megfőtt, az ételhez keverjük, kicsit összesütjük és tálaljuk.