2021. július 20.

Málnás kókuszhab (vegán)

 

 

 



Szeretett málnabokrunk június 13-án kezdte érlelni az első málnaszemet. A kis úttörőt aztán 1 hónap leforgása alatt több, mint 6 kilónyi málnatesó követte. A javát (végre nagy kanállal!) magában megettük, ill. ínségesebb időkre jó néhány dobozzal kapott belőle a mélyhűtő is – ergo az érési ideje alatt nem jeleskedtem a málnás édességek készítése terén. Mindössze háromfélét kreáltam – utolsónak ezt a végtelenül egyszerű desszertet, ami már a 20-21. (kései) szüret terméséből adódott össze, szép lezárást adva ezzel a málnaszezonnak. :)
Drága málnatöveink, jövő nyáron is számítunk rátok! ;)

 



 
Hozzávalók 2-3 személyre:

kb. 35 dkg málna
4 dl kókusztejszín (pl. Delcoco)
eritritol, xilit vagy kókuszvirágcukor ízlés szerint
bio kókuszreszelék a díszítéshez


elkészítés:

  1. A kókusztejszínt magas falú edénybe öntjük, 30 percre mélyhűtőbe tesszük, majd kemény habbá verjük.
  2. A teljes málnamennyiségből kiveszünk annyit, amennyi a rétegezéshez és a díszítéshez szükséges, a többit leturmixoljuk.
  3. A málnaszószt szűrőkanálba öntve átpasszírozzuk, és a mag nélküli málnavelőt ízlés szerinti mennyiségű édesítővel édesítjük.
  4. Attól függően, hogy 2 vagy 3 személyre készítjük, kiveszünk belőle 6 vagy 9 evőkanálnyit, és félretesszük.
  5. A többi málnavelőt óvatosan a kókuszhabhoz forgatjuk, és a félretett málnaszemekkel együtt üvegpoharakba rétegezzük.
  6. A desszertek tetejére 3-3 evőkanál málnavelőt kanalazunk, a szélüket körben kókuszreszelékkel, a közepüket 1-1 málnaszemmel díszítjük. Behűtve kínáljuk.