2019. július 31.

Marcipános túrókrémfagylalt ribizlivel







Ennek a fagyinak az elődje fent volt a blogon, de végül annyit változtattam rajta, hogy jobbnak láttam törölni az előzőt. Annál is inkább, mert ez az új finomabbra sikerült. Pedig már az a korábbi is az egyik kedvencem volt. :D Eredetileg mascarponével készítettem, de mivel mostanában rákaptam a krémsajtra, kipróbáltam fagyiban is. Nem lepett meg, hogy jól működött. :D
Az imádott túró, a selymes krémsajt, az izgalmas marcipán és a fanyar ribizli jól harmonizálnak egymással ebben a desszertben, ami a mostani kánikulában igazán kellemes enyhülést jelent. :)






Hozzávalók 1 l-es kuglófformához:

Fagylaltalaphoz:
25 dkg túró
20 dkg natúr Philadelphia krémsajt
5 dkg tejföl
10 dkg porcukor
1 ek. Bourbon vaníliapaszta
3 ek. frissen facsart narancslé
10 dkg cukrozott marcipánmassza
2,5 dl habtejszín

Öntethez:
15 dkg ribizli
3 dkg cukor
1 ek. frissen facsart narancslé

Díszítéshez:
ribizlifürtök

elkészítés:

  1. Az öntethez a ribizlit a cukorral lekvárrá főzzük, teljesen kihűtjük, majd összekeverjük a narancslével.
  2. A túrót összetörjük, hozzádolgozzuk a krémsajtot, a tejfölt, porcukrot, és vaníliapasztával, narancslével ízesítjük.
  3. Beleforgatjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt, a kemény habbá vert tejszínt, és a krémalapot szilikon kuglófformába töltjük. Folpackkal letakarva mélyhűtőbe tesszük.
  4. A fagylaltot kivesszük a mélyhűtőből, lehúzzuk róla a formát, rácsorgatjuk a ribizlilekvárt, és ribizlifürtökkel díszítve tálaljuk. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Tipp:
A lekvárt hanyagul a krémalaphoz is hozzákeverhetjük. A fagylaltot nem szükséges formába tölteni, műanyag dobozba is önthetjük, így fagyasztjuk le, majd gombócozzuk.