2013. április 1., hétfő

Sült édeskrumpli


 


Ez a batáta nagyon jó „találmány”! Még mindig maradt belőle, és mivel nem készítettem el előre a köretet az ebédhez, most végre felhasználhattam a polcon árválkodó, most már szívünknek oly' kedves édesburgonyát. Ez a kis „piszok” még így olajban sütve is isteni, tisztára olyan, mint a régi Cleopatra krumpli - csak enyhén édeskés, legalábbis az a fajta batáta, amit mi vettünk. Létezik ui. olyan is, amelyik sokkal édesebb. Azt is imádnám, az tuti! Az elkészítése meg húúúú, de „bonyolult”! :D 
Akár magában, valamilyen mártogatóssal, pl. simán tejföllel is el lehet eszegetni.






Hozzávalók 2 személyre: 

2 nagyobb batáta
napraforgóolaj vagy zsír
sült krumpli fűszersó (klasszikus) 

elkészítés:


  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és hasábokra vagy tetszés szerinti alakúra szeljük. (Ha nem azonnal sütjük, a feldarabolt zöldséget áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi, majd sütés előtt szűrjük le és itassuk le róla a nedvességet.)
  2. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a burgonyát, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
  3. Meghintjük a sóval és alaposan összerázzuk. Tálaljuk.