2013. április 1.

Sült édeskrumpli



 

Ez a batáta nagyon jó „találmány”! Még mindig maradt belőle, és mivel nem készítettem el előre a köretet az ebédhez, most végre felhasználhattam a polcon árválkodó, most már szívünknek oly' kedves édesburgonyát. Ez a kis „piszok” még így olajban sütve is isteni, tisztára olyan, mint a régi Cleopatra krumpli - csak enyhén édeskés, legalábbis az a fajta batáta, amit mi vettünk. Létezik ui. olyan is, amelyik sokkal édesebb. Azt is imádnám, az tuti! Az elkészítése meg húúúú, de „bonyolult”! :D
Akár magában, valamilyen mártogatóssal, pl. simán tejföllel is el lehet eszegetni.





Hozzávalók 2 személyre:

2 nagyobb batáta
napraforgóolaj vagy zsír a sütéshez
sült krumpli fűszersó (klasszikus)

elkészítés:

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és hasábokra vagy tetszés szerinti alakúra szeljük. (Ha nem azonnal sütjük, a feldarabolt zöldséget áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi, majd sütés előtt szűrjük le és itassuk le róla a nedvességet.)
  2. A burgonyát bő, forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges zsiradékot.
  3. Meghintjük a fűszersóval, és alaposan összerázzuk. Tálaljuk.