2014. június 23., hétfő

Csokis keksztálkák


Régen ettünk már fagyit, de most egy kedves felkérésnek eleget téve ismét nekiálltam és készítettem. Nem akartam azonban hagyományos módon tálalni, ezért ezt a jópofa és finom talapzatot hoztam össze. A receptben szereplő kekszeken kívül bármilyen más kekszet is felhasználhatunk hozzá, amihez csak kedvünk szottyan, sőt a csoki is lehet tej- vagy akár fehér csoki.


Hozzávalók 12 darabhoz:

15 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
10 dkg háztartási keksz
7 dkg Győri Édes zabfalatok (mini)

elkészítés:

  1. A csokis keksztálkákhoz egy muffintepsi mélyedéseit kibéleljük háztartási fóliával úgy, hogy a fólia túlnyúljon a mélyedések oldalán. (És közben lehet anyázni, mert a fólia vagy olyan fajta, hogy túlságosan is tapad vagy egyáltalán nem. De azért meg lehet oldani. :D Nem kell fóliázni, ha szilikonformákat használunk.)
  2. A vajat felolvasztjuk. Az étcsokit kisebb darabokra törjük és gőz fölött felolvasztjuk.
  3. A kétféle kekszet zacskóba tesszük és nyújtófával finomra törjük, vagy késes mixerrel ledaráljuk.
  4. Az olvasztott vajat és az olvasztott csokit összekeverjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a darált kekszet is.
  5. 1-1 evőkanálnyi masszával kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit úgy, hogy a mélyedések oldalára is jusson belőle, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután lehámozzuk róluk a fóliát és már használhatjuk is.