2015. december 14.

Mozzarella tornyocska






Szenteste nálunk mindig grillezett almával/körtével tálalt kacsa- vagy libamáj az előétel. Ez most is így lesz, de úgy gondoltam, advent egyik vasárnapján valami mást is az asztalra tehetnék. Nem sűrűn eszünk mozzarellát, mert nem rajongunk érte, de így feldobva talán szívesen fogyasztjuk majd mindannyian. És nem utolsósorban egész jól mutat az ünnepi asztalon. :)






Hozzávalók 4 személyre:

2 cs. (2x125 g) mozzarella
5 dkg fenyőmag
4 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
1 kis csokor petrezselyem vagy néhány levélke bazsalikom
12,5 dkg natúr krémsajt
15 dkg mascarpone
őrölt fehér vagy zöld bors


elkészítés:
  1. A fenyőmagot zsiradékmentes serpenyőben, kis lángon megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. Egy keveset félreteszünk a díszítéshez.
  2. A paradicsomot lecsepegtetjük az olajtól, apró darabokra vágjuk. 1 teáskanálnyit kiveszünk belőle a díszítéshez.
  3. A petrezselymet (bazsalikomot) megmossuk, szárazra töröljük, és néhány levélke kivételével felaprítjuk.
  4. A krémsajtot elkeverjük a mascarponéval, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a paradicsomot és a fenyőmagot.
  5. A mozzarellát lecsepegtetjük, és mindkettőt 6 szeletre vágjuk.
  6. Előkészítünk 4 tányért, mindegyikre egy-egy szelet mozzarellát teszünk, egy evőkanálnyi krémet kanalazunk rájuk, befedjük egy újabb mozzarellaszelettel, amire ismét krém kerül, majd a sort egy 3. szelet mozzarella zárja.
  7. A sajttornyocskákat megszórjuk a félretett fenyőmaggal, az aszalt paradicsommal, és petrezselyem- vagy bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Tipp:
A sajtkrémet szendvicsre is kenhetjük, vagy grillezett gombafejekbe, paradicsomba is tölthetjük.
 











A recept a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is megjelent.


Forrás: lecker.de