2015. december 30., szerda

Mézes-mustáros burgonyasaláta sült virslivel






A virsli tipikus szilveszteri étel, bár mi nem csak ebben az időszakban esszük, hanem egész évben sűrűn asztalra kerül. Ebből következik, hogy mustárral és kenyérrel már kicsit unalmas számomra. Ezért most inkább salátában szerettem volna viszontlátni. Egyértelmű volt, hogy krumplival párosítom, mert így fogy el a leghamarabb. Az öntet alapjául egy korábbi előételemé szolgált, ezúttal azonban tejföl is került bele.
Magában, friss kenyérrel, vagy akár valamilyen sült mellé is fogyaszthatjuk az év utolsó napján (is). :)









Hozzávalók 2-3 személyre:

50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
2 szál frankfurti virsli
2 ek. tejföl

1 púpozott ek. mustár
1 ek. fehérborecet
1 ek. folyékony méz
1 tk. extra szűz olívaolaj
őrölt fehér bors
1 kis fej lila hagyma
1 tk. kókuszolaj


elkészítés:
  1. A krumplit meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és teljesen kihűtjük.
  2. A virslit felkarikázzuk, az olajon megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk.
  3. Az öntethez a tejfölt elkeverjük a mustárral, a fehérborecettel, a mézzel, az olívaolajjal és a hagymával. Sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Hozzáforgatjuk a krumplit és a virslit, behűtjük, majd tálaljuk.