Miközben a munkálatok zajlottak, persze nem maradhatott el az édesség sem, csak hogy könnyebben menjen a munka. A jóból ezúttal a mi ügyes kezű barátunk sem maradhatott ki, ő is megkóstolta ezt a pohárkrémet, és mivel szerinte is nagyon finom, mindenképp meg kellett mutatnom itt a blogon. :) Nekünk annyira ízlett, hogy egymás után kétszer is elkészítettem. :) Gyorsan összedobható, könnyű, habos, friss, és ami a legfontosabb számomra – saját málnával készült, amiből idén ez idáig már legalább 1 kilónyit szüreteltünk. És bizony ez hatalmas öröm. :) Éljen a megszépült lakás, éljen a pohárkrém! :D
Hozzávalók 4-6 személyre:
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
6-7 dkg porcukor
1 tk. Bourbon vaníliapaszta
3 ek. frissen facsart citromlé
25 dkg málna
kb. 5 dkg kakaós keksz
elkészítés:
- A mascarponét simára keverjük 5 dkg porcukorral, a vaníliapasztával és a citromlével.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és a felét határozott mozdulatokkal a krémsajthoz dolgozzuk.
- A megmosott, lecsepegtetett málnát a többi porcukorral ízesítjük, és a habos krémsajthoz vegyítjük.
- A többi tejszínhabot óvatosan a gyümölcsös krémhez forgatjuk, és elosztjuk 4 vagy 6 üvegpohárban. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- A kekszet durvára törjük, rászórjuk a pohárkrémre, és friss málnaszemekkel díszítjük.