2013. április 22.

Mézes-mustáros csirkemell szalagok hagymásan



 

Nagy kedvencünk a mézes-mustáros hús, amit jó ideje fehérborral készítek, mert igen kellemes zamatot kölcsönöz az ételnek. Vasárnap ebédre is a jól bevált mézes-mustárosat akartam elkészíteni, csakhogy elfogyott a bor. Oké, nem probléma! Így aztán egy régi receptem szerint hagymásan csináltam meg, ami teljesen más jellegű, de legalább annyira ízletes.
Köretnek sült krumplit adtam mellé, mert a Kutya azt rendelt hozzá, de ehetjük rizzsel, borsóval, vegyes körettel, krumplipürével vagy akár vajon futtatott csemegekukoricával is.





Hozzávalók 2-3 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
1 nagy fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 ek. mangalicazsír
3 dl csirkehúsalaplé
1
½ ek. méz
1 ek. dijoni mustár
1 ek. magos dijoni mustár
1 ek. finomliszt (elmaradhat)
2 dl habtejszín

elkészítés:

  1. A finomra aprított hagymát a zsíron kissé megpirítjuk, rátesszük a vékony csíkokra vágott, sóval, borssal ízesített csirkemellet, és fehéredésig sütjük.
  2. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a levét el nem fövi.
  3. Rácsorgatjuk a mézet, kicsit pirítunk rajta, majd belekeverjük a mustárt, és rászórjuk a lisztet. Felengedjük a tejszínnel, összeforraljuk és tálalhatjuk.