2015. március 9., hétfő

Gombapaprikás pritaminpaprikával






A Kutyafül kérésére gombapaprikást főztem, de ezúttal kicsit másként készítettem, mint ahogy szoktam. Így került bele pritaminpaprika is, illetve most nem kevertem hozzá tejfölt. Örömmel tapasztaltam, hogy ízlett neki ez a változat is. Azt mondta, ez a legjobb dolog, ami a gombával történhet. :D












Hozzávalók 2 személyre:

20-25 dkg csiperkegomba (tisztítva mérve)
10 dkg pritamin paprika
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 ek őrölt pirospaprika
1 mk őrölt fűszerkömény
őrölt fekete bors

1 ek mangalicazsír
1 ek tejföl (elmaradhat)

elkészítés:

  1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. A pritaminpaprikát megmossuk, finomra aprítjuk.
  2. A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, előbbit áttörjük, utóbbit lereszeljük, vagy késes mixerrel ledaráljuk, majd a pritamin paprikával együtt rátesszük a felhevített zsírra, sózzuk, borsozzuk, és megdinszteljük.
  3. A tűzről levéve hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, rátesszük a gombát, összeforgatjuk, és pár percig pároljuk.
  4. Ha a gomba kezd levet ereszteni, megszórjuk pirospaprikával és fűszerköménnyel, felöntjük 1,5-2 dl vízzel, és puhára főzzük.
  5. Ha kész, keverhetünk hozzá tejfölt is, összeforraljuk, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.