Ez a szendvics tésztaételnek indult, de menet közben kitaláltam, hogy inkább szendvics lesz belőle. Csak annyit kellett tennem, hogy gyorsan bedagasztottam egy kis kenyértésztát, és kb. 1 órával később már a sütőben csücsültek a kenyérkorongok. Mert hogy ez lett a szendvicsek alapja.
Ami pedig a végeredményt illeti az bizony telitalálatnak bizonyult, a Kutyafül ui. nagyon dicsérte, de nekem is ízlett. :)
Vendégváráshoz is jó választás lehet, vagy vacsorára, mert egy is elég laktató.
Ami pedig a végeredményt illeti az bizony telitalálatnak bizonyult, a Kutyafül ui. nagyon dicsérte, de nekem is ízlett. :)
Vendégváráshoz is jó választás lehet, vagy vacsorára, mert egy is elég laktató.
Hozzávalók 10 szendvicshez:
5 kenyérkorong vagy kisebb zsemle
1 kis (kb. 30 dkg) csirkemell
őrölt fekete bors
só
1 ek. olívaolaj
20 dkg húsos szalonna
20 dkg pritaminpaprika
0,5 dl tejszín
4 szál újhagyma
2 retek
elkészítés:
- Az egész csirkemellet megfelezzük, mindkét filét 2-2 szeletre vágjuk és kiklopfoljuk.
- A szeleteket mindkét oldalukon meghintjük sóval és borssal, a hosszabbik oldaluktól kiindulva, szorosan feltekerjük, és a hajtásnál fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
- A vékony hústekercseket felhevített olajon minden oldalukon pirosra sütjük, kihűtjük, majd 0,5 cm vastag karikákra szeljük.
- A szalonnát felaprítjuk, és abban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük, a kis kockákra vágott paprikával együtt megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, és miután teljesen elforraltuk a levét, hozzákeverjük a megtisztított, karikára szelt újhagyma nagy részét. Hűlni hagyjuk. (A felesleges zsiradékot leszűrjük.)
- A retket félbevágjuk, és vékonyra szeljük. A kenyérkorongokat/zsemléket félbevágjuk, mindegyikre egy púpozott evőkanál szalonnás ragut halmozunk, elrendezünk rajtuk 3-4 húskarikát, közéjük illesztjük a felezett retekszeleteket, majd megszórjuk a félretett újhagymával, és tálaljuk.
Tipp:
Zsemle helyett gyökérkenyeret vagy bagettet is használhatunk.
A recept a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is megjelent.